Депутатите ще избират заместник омбудсман

Депутатите ще избират заместник омбудсман - E-Burgas.com

Парламентът прие процедурни правила за избор за заместник-омбудсман без дебати. Кандидатът за позицията трябва да бъде предложен от омбудсмана Диана Ковачева.

В изпълнение на принципите за добро и прозрачно управление омбудсманът Диана Ковачева насрочи публично изслушване на номинираните кандидати за заместник-омбудсман, което ще се проведе днес от 14.30 часа в сградата на институцията, съобщава сайтът actualno.com.

Днес публично ще бъдат изслушани кандидатурите на Милко Недялков Недялков, предложен от Българска асоциация за лица с интелектуални затруднения и на Елена Николова Чернева – Маркова, предложена от Съюза на юристите в България, Български адвокати за правата на човека, Фондация „Български център за джендър изследвания“, Фондация „Състрадание Алцхаймер България“ и Център за изследване на демокрацията. За избран се смята кандидатът който е получил повече от половината от гласовете на народните представители.

Свързани статии
Омбудсманът: Зимата ще е трудна, трябва да се компенсират хората с твърди горива Омбудсманът Диана Ковачева подхвана дървената мафия Омбудсманът: Линията на бедност, трябва да стане 504 лв. още сега Омбудсманът: Заради законови абсурди 16-годишно момиче от Бургас остава без помощи Омбудсманът: Проблемът с пощите няма да остави пенсионерите без пари за Великден Омбудсманът: Цените на тока и парното трябва да са поносими за хората Бургас търси ученически омбудсман Омбудсманът предложи план в 6 стъпки за решаване на проблема с пенсиите Националният омбудсман въстана срещу онлайн обучението Омбудсманът: Над 70 хил. българи са без личен лекар
Тагове
омбудсман
Коментари

Още от последните новини