Депутатите ще избират заместник омбудсман

Депутатите ще избират заместник омбудсман - E-Burgas.com

Парламентът прие процедурни правила за избор за заместник-омбудсман без дебати. Кандидатът за позицията трябва да бъде предложен от омбудсмана Диана Ковачева.

В изпълнение на принципите за добро и прозрачно управление омбудсманът Диана Ковачева насрочи публично изслушване на номинираните кандидати за заместник-омбудсман, което ще се проведе днес от 14.30 часа в сградата на институцията, съобщава сайтът actualno.com.

Днес публично ще бъдат изслушани кандидатурите на Милко Недялков Недялков, предложен от Българска асоциация за лица с интелектуални затруднения и на Елена Николова Чернева – Маркова, предложена от Съюза на юристите в България, Български адвокати за правата на човека, Фондация „Български център за джендър изследвания“, Фондация „Състрадание Алцхаймер България“ и Център за изследване на демокрацията. За избран се смята кандидатът който е получил повече от половината от гласовете на народните представители.

Свързани статии
И омбудсманът иска изборни промени заради карантината Омбудсманът организира онлайн дискусия за проблемите с дистанционното обучение УМБАЛ: В Бургас няма кръвен център, но усилено се работи за създаването му Омбудсманът Диана Ковачева: Законът за пътищата не трябва да нарушава Конституцията Майка със сигнал до бургаския омбудсман: Таксите в детските градини са непосилни Омбудсманът до фирмите за бързи кредити: Дайте отсрочки на хората, хиляди са без работа!
Тагове
омбудсман
Коментари

Още от последните новини