Депутатите отмениха спорната поправка за неустойка върху бързите кредити

Депутатите отмениха спорната поправка за неустойка върху бързите кредити - E-Burgas.com

Депутатите отмениха спорната поправка за бързите кредити при гласуването на държавния бюджет за 2021 г. Според приетите миналата седмица текстове бе създадена възможност фирмите за бързи кредити да събират неустойки два пъти по-високи от размера на самия дълг.

Още във вторник председателят на бюджетната комисия в парламента Менда Стоянова даде заявка, че текстовете ще отпаднат, след реакцията на адвокатското съсловие и омбудсмана Диана Ковачева.

Румен Радев също наложи вето върху текстовете. Именно това даде повод на червената опозиция да обвини управляващите, че създават правен хаос, припомня "Дарик". Крум Зарков посочи, че мнозинството отхвърля текст, който на практика не съществува все още, тъй като му е наложено вето.

Христиан Митев от „Обединени патриоти“ пък смята, че текстът може да отпадне, тъй като не е постъпило официално съобщение в Народното събрание за ветото на президента.

Свързани статии
Крум Зарков: Подготвяме закони по Плана за възстановяване Санкционираха концесионер на плаж заради незаконна постройка Дъжд от актове за незаконна дървесина у нас Разбиха незаконен цех за пълнители на електронни цигари в Бургас (Снимки) Правителството отпуска средства за събарянето на незаконните постройки в Росенец Дъжд от актове за незаконна сеч през последната седмица 69 акта за незаконна сеч съставиха за седмица Горски задържаха 80 кубика дървесина за последната седмица 1000 дървета отсечени незаконно за седмица, замесени са и горски Обсъдиха спешни мерки по решаване на проблемите с горите
Тагове
бързи кредити нова поправка закон
Коментари

Още от последните новини