Депутатите отмениха спорната поправка за неустойка върху бързите кредити

Депутатите отмениха спорната поправка за неустойка върху бързите кредити - E-Burgas.com

Депутатите отмениха спорната поправка за бързите кредити при гласуването на държавния бюджет за 2021 г. Според приетите миналата седмица текстове бе създадена възможност фирмите за бързи кредити да събират неустойки два пъти по-високи от размера на самия дълг.

Още във вторник председателят на бюджетната комисия в парламента Менда Стоянова даде заявка, че текстовете ще отпаднат, след реакцията на адвокатското съсловие и омбудсмана Диана Ковачева.

Румен Радев също наложи вето върху текстовете. Именно това даде повод на червената опозиция да обвини управляващите, че създават правен хаос, припомня "Дарик". Крум Зарков посочи, че мнозинството отхвърля текст, който на практика не съществува все още, тъй като му е наложено вето.

Христиан Митев от „Обединени патриоти“ пък смята, че текстът може да отпадне, тъй като не е постъпило официално съобщение в Народното събрание за ветото на президента.

Свързани статии
Горски прекратиха поредната незаконна сеч Горските алармират: Бракониерите стават все по-активни! Преразглеждат Закона за лова докато се стигне до баланс Горски спряха незаконна сеч край карнобатско село Родните горски с призив: Не купувайте незаконна дървесина! Не бъдете част от проблема! Четири акта в Бургаско за незаконна дървесина, масови проверки в цялата страна Природозащитници алармират: Предвиждат да легализират отрови, ями и взривове за лов МОСВ и ДАНС ще проверяват за незаконно строителство в Синеморец Собствениците на незаконни постройки по морето ще имат 14-дневен срок за доброволно премахване Незаконни прегради спират достъпа до морето край Буджака
Тагове
бързи кредити нова поправка закон
Коментари

Още от последните новини