Горски задържаха 80 кубика дървесина за последната седмица

Горски задържаха 80 кубика дървесина за последната седмица - E-Burgas.com

Служителите от регионалните дирекции по горите и мобилните екипи на Изпълнителната агенция по горите извършиха общо 4 445 проверки в периода от 5 юли до 11 юли 2021 г. Тяхната цел е засилване на контрола по опазване на горските територии в цялата страна.

Проверени са обекти за ползване, складиране, преработка и търговия с дървесина, превозни средства, транспортиращи дървесина, ловци, риболовци и физически лица.

За установените нарушения са съставени 64 акта по Закона за горите, с които са задържани близо 80 плътни кубически метра дървесина.

Свързани статии
103 акта за незаконна дървесина съставиха за седмица горските у нас Засилени проверки за ковид мерките започнаха в курортите Дъжд от актове за незаконна сеч през последната седмица Бум от проверки за спазване на ковид мерките в страната Близо 16 хил.декара гори са погълнати в 219 пожара Горски настояват за повече защитни облекла и техника за гасене на пожари Инспекцията на труда засилва проверките по морето 69 акта за незаконна сеч съставиха за седмица Засилени проверки в ресторанти и хотели по Черноморието Още 11 дървета в Странджа са обявени за вековни (Снимки)
Тагове
горски дървесина гори незаконна сеч проверки
Коментари

Още от последните новини