Санкционираха концесионер на плаж заради незаконна постройка

Санкционираха концесионер на плаж заради незаконна постройка  - E-Burgas.com

Незаконна постройка на пясъка в Кранево в разгара на летния сезон. Граждани са подали сигнал до община Аксаково, в чиято територия се намира добруджанския плаж и до Регионалната дирекция за национален строителен контрол във Варна. От ДНСК заявиха, че павилионът подлежи на премахване, а наемателят на плажа ще бъде глобен, показа NOVA.

Морски плаж „Кранево юг - 2” е отдаден под наем от министерството на туризма, като фирмата, спечелила търга е задължена да осигурява водно спасяване, здравно и медицинско обслужване. Още с влизането в сила на договора на 27-ми юни обаче, тук започва изграждане на обект от преместваем тип.

Освен, че се изгражда, докато тече забраната за строителни дейности край морето, новата постройка е само на 3 метра пред съществуващо вече заведение.

"Не мога да си обясня каква е причината да изникне този шедьовър пред нас! Мисля, че плажът е достатъчно голям, място има за всички, колко е законосъобразна, чакаме институциите да решат", каза Радка Караиванова, управител на заведение в Кранево.

"Предприехме си напълно законови действия, като подадохме сигнал към община Аксаково за незаконно изграждане на тераса пред нас с цел скриване на нашия бизнес, който си го имаме от 10 години насам, семеен при това", обясни Венцислав Йорданов.

"В последните 2 години работихме на 50% заради ковид епидемията. В момента пък работим пак на 50%, вече с разхлабени мерки, но притиснати с една незаконна тераса", сподели Караиванова.

Извършена е проверка от националния строителен контрол. За „Твоят ден” от дирекцията съобщиха, че на наемателя на плажа е съставен констативен акт и ще му бъде връчена заповед за премахване на незаконния преместваем обект.

Свързани статии
Тагове
кранево незаконна постройка
Коментари

Още от последните новини