Демоктратична България: Свалена ли е наистина охраната на Пеевски и Доган от НСО?

Демоктратична България: Свалена ли е наистина охраната на Пеевски и Доган от НСО? - E-Burgas.com

От “Демократична България!” поисках Националната служба за охрана официално да отговори какви стъпки са направени, за да бъде преустановено предоставянето на охрана от НСО за Ахмед Доган и Делян Пеевски. 

Ето и въпросите от искането, на чиито отговори имаме право според Закона за достъп до обществена информация: 

1. Подадени ли са писмени заявления от Ахмед Доган и Делян Пеевски за преустановяване на охраната им от Националната служба за охрана?

2. Преустановена ли е охраната на Ахмед Доган и Делян Пеевски от страна на Националната служба за охрана?

Припомняме, че миналата събота премиерът Борисов поиска от НСО да свали охраната от господата Доган и Пеевски, а след това и от ДПС съобщиха, че двамата се отказват от охраната. До тези техни действия се стигна, след “Масовото ходене на охраняем плаж”, предизвикано от по-ранното акостиране на Христо Иванов, Ивайло Мирчев и Димитър Найденов на превзетия от Ахмед Доган плаж, при което охрана от НСО поруга българския флаг и изгони с блъскане и заплахи български граждани от публична държавна собственост. 

До този момент обаче няма информация дали заявеното от премиера е вече факт. 

Това е второто ни запитва на "Демократична България" към НСО в рамките на седмица, след като на 9.07 поискахме информация за това колко е струвала охраната на господата Пеевски и Доган на българските данъкоплатци. Запитванията са част от поредицата наши действия, с които целим да осветлим ролята на ДПС в задкулисните схеми, превзели държавата. 

Свързани статии
Ивайло Мирчев: Време е да им кажем "довиждане" на ГЕРБ в големите градове Христо Иванов: Приемането на еврото гарантира забогатяване на страната Румен Радев няма намерения да сменя шефа на НСО Ивайло Мирчев също хвърли оставка Христо Иванов: Резултатът ни не е провал, но е разочароващ Лозан Панов заподозря предателство от страна на "Демократична България" Лозан Панов: ДПС играе на изборите с двама, трима играчи "Демократична България" твърдо застава зад Лозан Панов за президент "Демократична България": Дайте ни мандата, за да гарантираме дълбока промяна в страната След седем дни става ясно дали "Демократична България" ще подкрепи кабинет на ИТН
Тагове
Демократична България НСО
Коментари

Още от последните новини