"Демократична България" и "Продължаваме промяната" могат да се явяват заедно на нови избори

Една от опциите на „Демократична България” е да се яви заедно с „Продължаваме Промяната” на евентуални предсрочни избори. Това обяви министърът на електронното управление Божидар Божанов в студиото на „Събуди се”.

„Всеки път подчертаваме, че нови избори не са нещо, което ни плаши. Дори нашият тяснопартиен интерес е свързан с нови избори. Там ще можем да повишим резултата си, най-вероятно. Но нов вот не е най-доброто за България”, категоричен е той.

Хартиеното гласуване позволява по-лесно да се правят старите схеми с купени и контролирани гласове. Една от причините за това е наличието на „тъмна” стаичка, каза той относно идеите за връщането на хартиената бюлетина. И подчерта, че ДБ са твърдо за 100% машинно гласуване.  

Коментар Божанов направи относно твърдения на ГЕРБ за опасност от манипулации на вота при електронно гласуване: „Когато ГЕРБ въвеждаха машинното гласуване, от ДБ искахме одит. Тогава ни отказаха”, посочи министърът. И добави: „Машините няма да могат да се манипулират, колкото да иска някой да твърди, че като загуби изборите - машините са виновни”. 

Коментари

Още от последните новини