Деца от бургаското ОУ "Братя Миладинови" ще се включат в Националната инициатива „Лесовъд за един ден”

Деца от бургаското ОУ

Децата от 2 „в” и 4 „г” клас на бургаското ОУ „Братя Миладинови” ще бъдата сред участниците в Националната инициатива „Лесовъд за един ден”, съобщиха от пресцентъра на Регионалните дирекции по горите в Бургас. В Бургаски регион през тази година тя ще се проведе на 12 април 2018 г., от 10.00 ч., край тракийско мегалитно светилище „Беглик таш”, на територията на община Приморско, информираха от ведомството. Мероприятието се организира по време на Седмица на гората през 2018 година.

На учениците ще се предостави възможност чрез интерактивни игри и занимателни беседи с лесовъдите, да научат повече за тяхната отговорната професия, горските екосистеми и процесите, които протичат в тях.

В рамките на инициативата сертифицирани експерти по горска педагогика от Регионална дирекция по горите – Бургас и горски служители на Дирекция „Управление и стопанисване на общински гори” – гр. Приморско, ще демонстрират дейностите по опазване и грижа за природата. Предвидено е и залесяване с едроразмерни фиданки, като в него участие ще вземат официални гости, ученици и журналисти.

Преди да потеглят обратно за Бургас, за децата има и организирано посещение с беседа на Историческия музей на гр. Приморско.

„Децата и гората на България за бъдещето на Зелена Европа”, това е мотото, под което ще премине традиционната Седмица на гората през 2018 година, която официално се чества през първата пълна седмица на април месец. Поради големия обществен интерес тази година в програмата отново са включени много допълнителни мероприятия, които ще дадат своя старт още на 30 март и ще продължат до 14 април из цялата страна.

В различните събития, част от Седмицата на гората, са включени Изпълнителна агенция по горите, Регионалните дирекции по горите, структурите на шестте държавни горски предприятия, природните паркове и общинските горски структури.

Едно от мероприятията, което се радва на огромен интерес  от страна на подрастващото поколение е националната инициатива „Лесовъд за един ден”, която се провежда успешно вече няколко поредни години.

Коментари

Още от последните новини