Дъжд и гръмотевични бури в цялата страна

Дъжд и гръмотевични бури в цялата страна - E-Burgas.com

Денят ще започне с температури от 13 до 17 градуса. Над страната ще има разкъсана, но значителна облачност, с превалявания в западните райони. По-късно облаците над страната ще се увеличават.

Около обед ще превалява и прегърмява над цялата страна със силни гръмотевични бури над северните райони. Ще духа слаб вятър от юг-югоизток със скорости до 20 км/ч. Максималните температури за деня са от 24 до 28 градуса.

Над морето са надвиснали дъждовни облаци, като по-съществени ще са валежите над северното крайбрежие. Вятърът ще бъде слаб от северозапад до 20 км/ч. Максималните емператури на въздуха ще бъдат от 24 до 25 градуса. Морската вода е с температура от 18 градуса по северното крайбрежие до 19 градуса по южното.

Над планините през целия ден ще има превалявания, по-интензивни над Пирин и Рила, с гръмотевични бури. Късно следобед облаците ще намаляват, съобщи синоптикът на Bulgaria ON AIR Александрина Янкова.

През уикенда ще има валежи, но те ще са с летен характер. В понеделник и вторник от север ще се спуска по-влажен въздух, леко ще захладнее. Отново ще има наличие на валежи, но без гръмотевици.


 

Свързани статии
Оранжев код за дъждове налази Южна България Нахлува студен въздух, ще вали на много места в страната Високи температури в събота, но с валежи Ниски температури и дъжд в четвъртък Синоптик: Доста валежи ни чакат през октомври Уикендът идва с предупреждение за опасно време Топъл уикенд, но с много валежи Превалявания се очакват в Западна България Какво да правим ако ни застигне гръмотевична буря? Времето застудява през уикенда, ще има дъжд и гръмотевици
Тагове
дъжд валежи гръмотевици
Коментари