Covid-19 взе нова жертва, почина лекарка след две отрицателни проби

Covid-19 взе нова жертва, почина лекарка след две отрицателни проби  - E-Burgas.com

Лекарка, изписана с две отрицателни проби, е починала през нощта в Александровска болница. 

"Колегата работи в Центъра за спешна медицинска помощ. Бил е констатиран с коронавирусна инфекция, след което е изписан с отрицателни резултати и към момента на приемането в изключително тежко състояние, е настъпил летален изход. Повече подробности ще бъдат дадени в рамките на настоящия ден.", каза секретарят на Националния оперативен щаб доц. Димо Димов на брифинг в Министерския съвет.  доц. Димов.

„Починалата лекарка е от първите заразени, лекувана е в Окръжна, след установени 2 отрицателни проби е изписана за домашно лечение. Вчера, когато е приета веднага е интубирана. Не е стигнала до интензивното, загинала е в спешния център“, разясни ген.-майор Мутафчийски.

„Обезпокоително е, че е излекувана. Днес се очаква резултатите от PCR-тест. Тествана е на място с положителна проба“, каза още той.

72 са общо починалите, инфектирани с Covid-19, а три са новите смъртни случая - мъж от Благоевград, мъж от Видин и жена от Плевен. 

23 са новите случаи на коронавирус за денонощието, от които 10 са в болница.  Два са новите случая на заразени деца във Видин и два са случаите на заразени медици в Пирогов. 

Коментари

Още от последните новини