Чужденците предпочитат луксозните хотели в Бургас

Чужденците предпочитат луксозните хотели в Бургас - E-Burgas.com

Чуждестранните туристи, които идват в Бургаска област предпочитат да отсядат в луксозни 4 и 5-звездни хотели, когато идват на екскуразии край морето. Това сочат данните на Териториалното статистическо бюро в Югоизточния регион, като над 52% от почиващите чужденци си плащат за скъпи нощувки. . В местата за настаняване с 3 звезди са осъществени 13.5% от нощувките на български граждани и 19.5% - на чужденци, докато в останалите места за настаняване (с 1 и 2 звезди) те са съответно 63.3 и 28.4%.

През ноември 2016 г. в област Бургас са функционирали 86 места за настаняване с над 10 легла - хотели, мотели, къмпинги, хижи и други места за краткосрочно настаняване. Броят на леглата в тях са 6.3 хиляди. В сравнение с ноември 2015 г. общият брой на местата за настаняване се запазва, а на леглата в тях е увеличен - с 3.5%.

Общият брой на нощувките във всички места за настаняване в областта, регистрирани през ноември 2016 г., е 26.1 хил., или с 3.8% по - малко в сравнение със същия месец на предходната година. Най-голямо намаление на нощувките (с 29.6%) се наблюдава в местата за настаняване с 3 звезди, следвани от местата за настаняване с 4 и 5 звезди - със 7.9%.

Коментари

Още от последните новини