Част от протестиращите от Росенец вече са пред община Бургас

Част от протестиращите от Росенец вече са пред община Бургас  - E-Burgas.com

Част от протестиращите, които по-рано днес не бяха допуснати на плажа в Росенец, вече са пред сградата на Община Бургас. Те последваха призива на Христо Иванов, които пожела да потърси сметка от кмета Димитър Николов. Досега обаче протестът не се радва на голямо присъствие, като по-голяма част от хората все още са в Росенец. 

"Беше осуетено съгласувано събитие от наша страна, бяхме въведени в заблуждение и се създава очевиден риск от ескалация. За да избегнем този риск, призоваваме протестът да се пренесе пред община Бургас, където да се поиска политическа сметка от кмета и зам. председател на ГЕРБ Димитър Николоив за ситуацията, която е създадена в Росенец. Искаме да ни се даде обяснение защо този протест беше осуетен по този начин. Не е ли това обслужване на интересите на Ахмед Доган от страна на българските власти?" заяви Христо Иванов. 

Малко след това кметът Димитър Николов написа на стената си във Фейсбук, че лично е поискал от полицията да допусне протестиращите, но това му е било отказано с цел недопускане на сблъсъци. 

"Току що разговарях с директора на ОД на МВР Бургас, за да поискам допускане на организаторите на протеста до зоната в парк Росенец. Не са допускани и общински съветници.
Комисар Сотиров заяви, че той носи отговорност за безопасността и с цел да няма сблъсъци на етническа основа няма да допусне промяна на предварително определения от полицията план за безопасност.
" написа Николов във Фейсбук. 

Галерия
Коментари

Още от последните новини