Част от АМ "Европа" може да бъде пусната до края на годината

Част от АМ

Част от магистрала "Европа" може да бъде пусната до края на годината. Това съобщи служебният регионален министър Иван Шишков. Заедно с вътрешния министър Иван Демерджиев днес инспектираха строителството на магистралата.

Двамата министри коментираха, че трябва да се подобри пропускливостта на пункта. Според Иван Шишков има отчуждителна процедура, която трябва да се направи, която да бъде приета с новия градоустройствен план на Драгоман. Оказа се, че около 150 метра преди граничния пункт трябва да се извършват строителни дейности, като целта на служебното правителство е директно от магистрала "Европа" да се влиза в пункта.

Иван Шишков - служебен министър на регионалното развитие и благоустройството: "Надяваме се и до Нова година поне чат от трасето да бъде пуснато, макар и на биндер, тъй като последния слой най-вероятно условията няма да позволяват, чисто климатични. Но каквото е възможно, щетите, които са доста големи и като проектиране и като забавяне, каквото е възможно в рамките на закона и на безопасността на движението, ще бъдат коригирани".

"Всички знаем колко е необходимо в пиковите моменти да има места за паркиране на тежкотоварните камиони. Още повече, че тук се касае за магистрала. За да се реши проблемът и безпроблемно да функционира пункта, паркирането е важен въпрос. Той не беше уреден. Набелязали сме стъпки за пълното му решаване. Така, че да се намерят паркоместа, които изцяло да задоволят нуждите на пункта и да не се стига до камиони, паркирани на пътното платно" заяви Шишков. 

Освен решаване на проблема с паркирането, част от сградите тук ще бъдат разрушени, но не и преди да бъдат построени нови. Предстои преустройство и на граничния пункт "Калотина".

Коментари

Още от последните новини