Центрове за проверки ще следят за шум в заведенията по морето

Центрове за проверки ще следят за шум в заведенията по морето - E-Burgas.com

Смятаме, че сме в дълг на почиващите български граждани и на чужденци основно в посока на обезпечаването на спокойствието след 24,00 часа, обяви вицепремиерът Валери Симеонов след срещата в Министерски съвет, на която бяха обсъдени мерки за туристическия сезон.

Това е времето, в което по наредбите на общините, задължително трябва да се обезпечи нужното спокойствие на почиващите. За съжаление, нормативната уредба е нееднозначна, тя не дава възможност за съответни решения, или в резултат на проверки, резултатни действия. Поради което се обединихме около това да подготвим едно споразумение, което да бъде разписано", продължи Симеонов. Ще бъдат изградени центрове за проверки, които ще следят заведенията. 

Ще подкрепяме и насърчаваме легалния туристически бизнес, каза още зам.-министър-председателят. "В работен порядък обсъдихме проблемите, които са пред предстоящия туристически сезон. Част от тях вече са решени, но не малко още са нерешени. Обединихме се около мнението, че могат да бъдат решени с чисто оперативни средства и мерки", коментира Симеонов.

Като цяло сме обединени около позицията, че ще подкрепяме и насърчаваме легалния туристически бизнес. Този, който спазва законите, наредбите. Този, който си плаща данъците и ще бъдем категорично против, като ще налагаме съответните санкции в резултат на мащабни обединени проверки, на тези, които извършват сенчест бизнес, заобикалят плащането на данъците, не спазват нормативните изисквания, наредбите и законите, тъй като по този начин не само ощетяват бюджета, но и създават негативен имидж на България", коментира още Валери Симеонов.

Източник: standartnews

 

Коментари

Още от последните новини