Цените в ресторантите няма да падат при 9% ДДС

Цените в ресторантите няма да падат при 9% ДДС - E-Burgas.com

Анализаторите са скептични, че намалението на данъка ще повлияе позитивно на икономиката

Няма да паднат цените в ресторанти и заведенията заради намаляване на ДДС-то в сектора от 20 на 9%.

Това заяви депутатът от ГЕРБ и съвносител на законопроекта Тома Биков в "Деня започва с Георги Любенов". Той обясни, че това е антикризисна мярка целяща и изветряване на сектора. Според икономистите обаче сваляне на ДДС само за едни сектор ще предизвика принципа на доминото за фиска.

Близо 42% от приходите в държавата се формират от ДДС. Според вносителите на законопроекта по-ниската ставка няма да доведе до спад на средствата към фиска.

"20% в момента е ДДС-то,но ти ако не плащаш ДДС, ако го криеш, за което имаш счетоводни разходи, плащаш на счетоводители,за да го укрият. Изведнъж ти кажат 9% и започнеш да го плащаш на 9% и си съкратиш счетоводните разходи, може да се окаже, че е по-лесно да го платиш, отколкото да не го платиш." заяви Тома Биков.

Анализаторите са скептични, че 9-процентното ДДС ще повлияе позитивно на икономиката.

Свързани статии
Вкусът на Черноморието: Най-предпочитаните ресторанти в Бургас КЗП: Високите цени са нелоялна търговска практика Омбудсманът: Не е справедливо мобилните оператори да вдигат цените Яйцата са рекордьор на поскъпването у нас Гласуват нови мерки срещу високите цени на горивата Цените на горивата у нас паднали с 20% последните месеци Цените на храните отново се вдигат Цените на елхите също скочиха Всички партии в парламента внесли законопроект за намаление на бензина с 1 лв. Експерти: След падането на цените на газа, не очаквайте намаление на цените в магазина
Тагове
заведения ресторанти цени
Коментари

Още от последните новини