Бургазлийка вае уникални ароматни свещи на коледното изложение на Флората (Снимки)

Бургазлийка вае уникални ароматни свещи на коледното изложение на Флората (Снимки)  - E-Burgas.com

Ако все още се чудите какво да подарите на близките си за Коледа  и Нова година можете да се разходите до Флората и да решите този проблем. Сръчните ръце на една млада бургазлийка са придали специален блясък на тазгодишния коледен базар в експозиционния център.

Многобройните ароматни свещи и сапуни на Пенка Димова, които можете да видите на коледното изложение, са собственоръчно изработени от нея и са чудесен подарък, за всеки, който бихте могли да се сетите. Особено свещите. Всички са с уникална форма и аромат, някой са с форма на различни вкусотии и като нищо можете да ги помислите за такива. По-специални, разбира се, са тези на коледна тематика, като освен аромата изящни ги прави и украсата.

Талантливата бургазлийка си има своя рецепта за уникалните си творби. Издава само, че ползва палмов восък, парафин и различни аромати. Пенка е ходила преди това и на курс за правене на сапуни, но същинското й вдъхновение дошло от интернет. Оттам дошла и музата й ръчно да прави ароматните свещи.

Самата Пенка, която е и много добра маникюристка, за първи път участва на традиционния коледен базар в Морската градина и бургазлии определено има какво да видят.

Галерия
Коментари

Още от последните новини