Бургазлия ще лежи 2 години и 6 месеца заради редица злоупотреби с фалшив паспорт

Бургазлия ще лежи 2 години и 6 месеца заради редица злоупотреби с фалшив паспорт - E-Burgas.com

По внесен обвинителен акт на Окръжна прокуратура – Бургас бе наложено ефективно наказание от 2 години и 6 месеца „лишаване от свобода“ спрямо Стефко А., подсъдим за  документни престъпления, измами и опит за пране на пари.

Той е фалшива лична карта, издадена през 2011, съдържаща лични данни на трето лице и снимка на подсъдимия. Престъпното деяние е осъществено за времето края на август до края на септември през 2015 в Бургас. Неистинският документ е представен пред НОИ, в Дирекция „Гражданска регистрация на населението“ при община Бургас, банкови и други кредитни институции, с цел да бъдат набавени удостоверения и в последствие подписани договори за получаване на кредити от подсъдимия.

Стефко е подсъдим и за това, че сам е съставил неистински документи – договори и запис на заповед, в които посочил данните от неистинската лична карта, знаейки, че посочените данни не са истински. Престъплението. Съставените неистински документи са послужили пред мобилни оператори и кредитни институции.

Той е подсъдим и за това, че представил неверни сведения в декларации за получаване на кредити от различни институции, като вписал неистинските данни от горепосочената лична карта, които и устно потвърдил. Целта е била подсъдимият да получи парична сума от над 20000 лева от различни банки и други дружества, предоставящи кредити.

Друга просъда е заради това, че е получил кредити на стойност над 20000, предоставени му от различни институции, въз основа на неистинските договори.

Стефко си е послужил с  официални документи, издадени за друго лице – удостоверение за семейно положение и друго удостоверение, пред банков служител, с цел да го заблуди и така да получи кредит, за което също е обвинен.

По време на разследването е установено, че горепосочените престъпни деяния са осъществени от подсъдимия, след като  неустановено по делото лице се е свързало със Стефко А. и му е предложило да му състави неистински официален документ – лична карта, на която да бъде снимка на подсъдимия и данни на друго лице. По този начин Стефко е могъл да тегли кредити от финансови институции, използвайки неистинския документ. Неустановеното по делото лице му е предложило част от изтеглените суми да остават в полза на подсъдимия, който се съгласил на така поставените условия, тъй като нямал доходи.

Присъдата на Окръжен съд – Бургас може да бъде обжалвана пред Апелативния съд в града.

Свързани статии
Глобите за не носене на маски падат в съда Четирима върховни съдии пипнаха коронавирус Убиецът Алекси от Церковски отива на съд Осъдиха обвинените в подкуп инспектори от БАБХ-Бургас на година и шест месеца условно Искат постоянен адрес за шофьора на камиона-убиец в Айтос Асен, който потроши автомобил в Созопол, бе пожален с подписка Батката, натрошил с тръба стъклата на автомобил в Созопол, остава 72 часа в ареста Владимир Генчев остава в ареста заради вандалските си прояви в "Изгрев" Искат постоянен арест за Владимир, който потроши казина в "Изгрев" Рецидивист, изтормозил цяло село, отива 9 години в затвора
Тагове
прокуратура обвинение съд злоупотреби
Коментари

Още от последните новини