Бургазлия ще лежи 2 години и 6 месеца заради редица злоупотреби с фалшив паспорт

Бургазлия ще лежи 2 години и 6 месеца заради редица злоупотреби с фалшив паспорт - E-Burgas.com

По внесен обвинителен акт на Окръжна прокуратура – Бургас бе наложено ефективно наказание от 2 години и 6 месеца „лишаване от свобода“ спрямо Стефко А., подсъдим за  документни престъпления, измами и опит за пране на пари.

Той е фалшива лична карта, издадена през 2011, съдържаща лични данни на трето лице и снимка на подсъдимия. Престъпното деяние е осъществено за времето края на август до края на септември през 2015 в Бургас. Неистинският документ е представен пред НОИ, в Дирекция „Гражданска регистрация на населението“ при община Бургас, банкови и други кредитни институции, с цел да бъдат набавени удостоверения и в последствие подписани договори за получаване на кредити от подсъдимия.

Стефко е подсъдим и за това, че сам е съставил неистински документи – договори и запис на заповед, в които посочил данните от неистинската лична карта, знаейки, че посочените данни не са истински. Престъплението. Съставените неистински документи са послужили пред мобилни оператори и кредитни институции.

Той е подсъдим и за това, че представил неверни сведения в декларации за получаване на кредити от различни институции, като вписал неистинските данни от горепосочената лична карта, които и устно потвърдил. Целта е била подсъдимият да получи парична сума от над 20000 лева от различни банки и други дружества, предоставящи кредити.

Друга просъда е заради това, че е получил кредити на стойност над 20000, предоставени му от различни институции, въз основа на неистинските договори.

Стефко си е послужил с  официални документи, издадени за друго лице – удостоверение за семейно положение и друго удостоверение, пред банков служител, с цел да го заблуди и така да получи кредит, за което също е обвинен.

По време на разследването е установено, че горепосочените престъпни деяния са осъществени от подсъдимия, след като  неустановено по делото лице се е свързало със Стефко А. и му е предложило да му състави неистински официален документ – лична карта, на която да бъде снимка на подсъдимия и данни на друго лице. По този начин Стефко е могъл да тегли кредити от финансови институции, използвайки неистинския документ. Неустановеното по делото лице му е предложило част от изтеглените суми да остават в полза на подсъдимия, който се съгласил на така поставените условия, тъй като нямал доходи.

Присъдата на Окръжен съд – Бургас може да бъде обжалвана пред Апелативния съд в града.

Свързани статии
Бургаските съд и прокуратура отвориха врати за ученици Съдът остави дилъра Пейчо зад решетките Съдът се произнесе за катастрофата, в която загина кметицата Ванча Байлова Четирима нови съдии встъпиха в длъжност в Районен съд - Бургас Осъдиха мъж, опитал да подкупи полицай, на 3-годишен изпитателен срок Бургаският съд отказа да екстрадира руски гражданин Прокуратурата повдигна обвинения на трима сирийци за фаталната катастрофа Съдът безкомпромисен към развратника Милко от "Славейков" Затвор за опасен бургаски измамник, отнел над 6 бона от пенсионери Взломен крадец чу най-тежката мярка в бургаския съд
Тагове
прокуратура обвинение съд злоупотреби
Коментари