Бургазлии натрупали 4 млн. лв. дългове за парно

Бургазлии натрупали 4 млн. лв. дългове за парно  - E-Burgas.com

4 милиона лева от неизрядни абонати има да събира бургаската „Топлофикация“ в навечерието на отоплителния сезон. Дълговете на некоректните  платци са трупани с години, което е принудило дружеството да си търси парите по съдебен път, съобщи изпълнителният директор на Христин Илиев за радио Бургас. 

„Това са много стари вземания, чак от 2006-2007 година.  Около 2 200 000 млн. лв. трябва да влязат в касата на дружеството от спечелени съдебни  дела. Като цяло хората се понаучиха да си плащат по-редовно сметките, което ни помага да посрещнем разходите си.“

Колкото има да взема от свои абонати, толкова „Топлофикация“ и дължи, основно  на „Булгаргаз“, уточни Илиев пред радиото. 

В дом „Майка и дете“ и няколко детски градини в Бургас парното вече е пуснато по заявка от детските и социални заведения, но все още не е изпълнено изискването за 3 последователни дни със среднодневна температура от 12 градуса, за да бъде даден официален старт на отоплителния сезон. От дружеството напомнят на абонатите си да приключат ремонтите по инсталациите, да напълнят системите в жилищните сгради и да отворят всички винтили. Според ръководството на „Топлофикация“ цената на топлото в Бургас е една от най-ниските в страната, а в последната година има лек ръст на онези, които се завръщат към централното отопление.

27 000 са абонатите на „Топлофикация“ в Бургас. От тях близо 300 са стопанските организации и бюджетните институции

Коментари

Още от последните новини