Бургаските горски скочиха срещу насилниците на колегите им от Панагюрище

Бургаските горски скочиха срещу насилниците на колегите им от Панагюрище - E-Burgas.com
Архив vestnikpriatel.com

От РДГ-Бургас готови да подкрепят финансово семействата на пребитите инспектори

Регионалната инспекция по горите в Бургас реагира остро срещу поредния случай на зверство срещу горски инспектори, макар и далеч от местните гори. От дружеството разпространиха писмо до медиите, с което изразяват протест срещу случилото се и апелират компетентните органи да открият извършителите и да приложат цялата сила на закона.

Ето какво споделят държавните служители от Бургаския регион пред обществото.

„В навечерието на празника на гората, когато всички се готвим да отбележим „Седмицата на гората" с редица мероприятия в цялата страна и по този начин да изразим почитта си към нея и признателността ни към миналите поколения лесовъдите, отдали целия си труд за поддържането и опазването на българската гора, станахме свидетели на поредния случай на саморазправа с горски служители от страна на системни нарушители в горските територии.

На 28 февруари по време на рутинна проверка в горските територии в землището на село Поибрене, община Панагюрище, област Пазарджик, двама служители на горско стопанство Панагюрище са пребити жестоко от група роми. Поводът за насилието е „забележка" направена на мъж от ромската махала, който изхвърлял с каруцата си битови отпадъци в насаждението близо до селото. В отговор на това, служителите на горското стопанство са пресрещнати, насила извадени от служебния автомобил и пребити и хоспитализирани в болница.

Това е поредното много дръзко нападение и престъпление извършено над наши колеги, което се случва по време на изпълнение на служебните им задължения, и което пряко е застрашило здравето им и техния живот. Има много начини една група хора да изрази недоволството си срещу дадени несправедливости в обществото и да покажат своето несъгласие и нетърпимост срещу поведението на определена категория граждани, които със своите действия потъпкват българските закони и установения законов ред и с тези си действия унищожават българската гора!

Ние, горските инспектори и служителите от РДГ - Бургас, чрез това отворено писмо до всички медии и обществото искаме да изразим своя ПРОТЕСТ срещу упражненото насилие над нашите колеги от ДГС Панагюрище на 28.02.2017 г. и настояваме отговорните институции да установят всички участници в побоя над нашите колеги като срещу тях да бъдат предприети бързи и адекватни мерки, които са предвидени в такива случаи от наказателния кодекс на нашата страна. Също така изразяваме СЪПРИЧАСТНОСТ и искаме да изразим готовност за финансова подкрепа на нашите колеги и техните семейства, ако такава е необходима.

Знаем, че няма как да спрем или предотвратим на сто процента подобен род действия над нас и наши колеги, когато съвестно си изпълняваме задълженията, но се надяваме, че все по-рядко ще се случват, и всеки един човек, без значение етническата му принадлежност, който си позволи да извърши подобен род посегателство ще бъде наказван с цялата строгост на закона.

Считаме, че благодарение на Вашата непримиримост към насилието и желание за спазването на закона, заедно ще успеем да спрем посегателствата над горските служители и ще накараме оторизираните органи да вземат бързи и адекватни мерки срещу системните нарушители в горите.

С УВАЖЕНИЕ!

РЕГИОНАЛНА ДИРЕКЦИЯ ПО ГОРИТЕ – БУРГАС“

Коментари

Още от последните новини