Бургаски триумф на екстремно снежно спускане с колелета (Снимки)

Бургаски триумф на екстремно снежно спускане с колелета (Снимки) - E-Burgas.com

Световната федерация по колоездене официално прие дисциплината измислена в България

Бургаското планинско колоездене постигна поредния си триумф на родната сцена. На провелото се през уикенда 10-то юбилейно издание на Winter Bike Duel в Пампорово бургаските „Крайбрежни натрапници“ завоюваха два златни медала.

„Баш майсторът“ на Shore Invaders и основател на първото българско байк училище Николай Желев бе почерпен от дългогодишния си стаж и опит по стръмните трасета и стана пръв сред всичките 40 състезатели.

На спусканията върху заснежените писти в планината бургаският клуб, бе представен от трима състезатели, като освен Николай Желев – старши, сили мериха и Николай Желев – младши и Иван Русев. Като семейни представители с най-силно участие тандемът Желеви прибра още един златен медал.

Любопитен момент, е че зимните байк дуели представляват спускане по двойки върху скиорските трасета, като финиширалият пръв печели. Това състезание се провежда за 10-та година у нас, а от тази вече е признато и за официално от световната федерация UCI и в следващото издание най-вероятно ще видим и много чуждестранни карачи.  

Галерия
Коментари

Още от последните новини