Бургаски търговци искат нов паркинг в „Славейков”

Бургаски търговци искат нов паркинг в „Славейков” - E-Burgas.com
Архив

12 собственици на магазини от търговския център „Престиж”, който се намира срещу спортна зала „Младост” поискаха да бъде ремонтирана улицата пред търговската сграда, както и да се изгради нов паркинг между билдинга и бл. 62 в жк „Славейков”.

По думите им, този район, в който се помещават освен търговският център, още и спортна зала „Младост” и очна клиника „Бургас”, е един от най-посещаваните от гражданите и гостите на Бургас.

„Поради активната дейност на посочените обекти, построяването на нови жилищни сгради и съществуващите големи жилищни блокове № 60, 61 и 62 се налага обновяване и подобряване на инфраструктурата в района. До сега съществуващата е недостатъчна и в лошо състояние, особено пътната отсечка от ул. „Георги Минков”, хотел “Мираж” - Т11 "Престиж”. Хроничен е недостига на места за паркиране с което се затрудняват клиентите, пациентите, живеещите и работещите в района. Особено пикови са дните, в които има мероприятия в спортната зала”, твърдят търговците.

Те провели събрание в средата на месеца, в които разгледали именно тези проблеми. С цел подобряване условията в района на зала „Младост”, търговски център Престиж”, очна болница „Бургас” и близките жилищните блокове и кооперации те настояват да се възстанови и подобри пътната настилка на ул. „Георги Минков”, както и да се направи нов паркинг между бл. 62 и търговския център.

Искането им предстои да бъде разгледано и обсъдено в комисиите по транспорт и морско дело и устройство на територията.

Коментари

Още от последните новини