Бургаската полиция спипа бракониери с 1,2 тона таранка и платика (снимки)

Бургаската полиция спипа бракониери с 1,2 тона таранка и платика (снимки)  - E-Burgas.com

Рибата била уловена в язовир „Мандра"

Тон и 200 кг. риба от вида сребриста каракуда (таранка) и платика, превозвани с т.а. „Мерцедес Дпринтер”, с хасковска регистрация, задържаха служители от сектор „Икономическа полиция” при ОДМВР – Бургас със съдействието на служители от Районно управление – Айтос.

Вчера сутринта на входа на Айтос т.а. „Мерцедес Спринтер”, управляван от 46-годишен Бургас, с който се придвижвал и 52 годишен мъж от Бургас, е спрян за полицейска проверка.

В товарния отсег на автомобила в 50 пластмасови каси е открито голямо количество риба, уловена според обясненията на двамата мъже, в язовир „Цанко Церковски” край Карнобат. Бургазлиите твърдели, че рибата е предназначена за пласиране в Русе за предстоящия празник на Св. Никола - Никулден.

От извършените проверки е констатирано, че превозваната риба е с неустановен произход и за нея няма съпроводителни документи, поради което своевременно са информирани служителите на ИАРА - Бургас и ОДБХ – Бургас, които изпратили представители на място. С оглед поверените им законови компетенции служителите от двете институции извършили конкретни проверовъчни действия, в хода на които са констатирани нарушения на Закона за ветеринарно и медицинско дело, както и на Закона за риболова и аквакултурите.   

Установено е, че рибата е уловена в язовир „Мандра”, като тон от нея е от вида  таранка и 200 кг. е от вида платика. Цялото количество риба е конфискувано и е предадено на Дирекция „Социален патронаж” към Община Бургас. За установените административни нарушения служителите от ОДБХ – Бургас изготвили два акта. 


 

Галерия
Коментари

Още от последните новини