Бургаска област оглави класацията за най-много сгащени в нетрезво състояние шофьори

Бургаска област оглави класацията за най-много сгащени в нетрезво състояние шофьори - E-Burgas.com

Бургаска област се нарежда в челната двойка по брой сгащени в нетрезво състояние шофьори. Това обяви по време на брифинг днес комисар Неделчо Рачев от ОД МВР.

Само за два месеца в Бургаско са образувани над 100 досъдебни производства на водачи за шофиране след употреба на наркотици и алкохол. В последната седмица пък са свалени регистрационните табели на 9 МПС. Учудващо за органите на реда, но в повечето случаи шофьорите-нарушители са на средна възраст, между 40-45г. Чести нарушения са и шофирането без обесопасителен колан и задължителната застраховка "Гражданска отговорност". 

Значителен е броят и на издадените административни актове за това, че водачът управлява без книжка или в срок, в който тя му е отнета. 

На прага на зимния сезон от КАТ призовават шофьорите за по-отговорно отношение и предупреждават, че от 1 ноември влиза в сила Акция "Зима".Тя ще протече в три етапа, като в първия ще се следят велосипедистите. Във втория на фокус ще е безопасността на пешеходците, а при третия дали автомобилите са подготвени за движение при зимни условия. Служителите на КАТ ще проверяват състоянието на гумите, светлините, чистачките, включително системата за измиване на прозорците.

В тази връзка от Съюза на българските автомобилисти, който партнира на Пътна полиция в акцията, обявиха че ще съдействат на водачите. От 1 до 12 ноември всеки шофьор може да получи специализирана помощ в сервизите на СБА. В тях може да регулирате фаровете на автомобилите си, да проверите нивото на антифриза или маслото и пр. напълно безплатно.

 

Коментари

Още от последните новини