Бургасбус се нуждае спешно от 1 млн. лв. за да не фалира

Бургасбус се нуждае спешно от 1 млн. лв. за да не фалира - E-Burgas.com

Бургаските граждани и големите фирми в града се страхуват да плащат данъци заради кризата

Общинското транспортно предприятие и официален превозвач на общината „Бургасбус“ ЕООД се нуждае спешно от около 1 млн. лв., за да не банкрутира. Това стана ясно от отчета на зам.-кмета по бюджет и финанси Красимир Стойчев.

Към момента предприятието, което по принцип се намира във финансови затруднения, е на ръба на оцеляването. Откакто е обявено извънредно положение в страната и влязоха в сила мерките на бургаския кризисен щаб, хората не се возят в градския транспорт и то почти няма приходи. Видимо в автобусите се виждат не повече от няколко души, особено в линиите  с по-малък пътникопоток.

Затрудения има и с финансирането на всички останали общински стратегически дейности, тъй като бургазлии масово не плащат данъци заради страха от икономическата криза. Това разкри лично кметът Димитър Николов, като поясни че това се отнася и за големите фирми на територията на общината. Те са предявили, че са на път да освободят служителите си, ако обременят хазната с налози, а не осъществяват дейност. "В момента приходи от данъци не осъществяваме", категоричен бе Николов.

Около 9,6 млн. лв. са необходими на общината, за да закърпи положенито в сегашната икономическа криза.

Свързани статии
Вахтен офицер втори ранг е новата Мисис Бургас Едно от Златните момичета на България ще избира най- красивата омъжена жена на Бургас Десет смели жени ще се борят за титлата Мисис Бургас 2024 г Претендентките за титлата Мисис Бургас 2024 г заблестяват в официалните рокли на модна къща „Тонена" Протест пред Съдебната палата Бургас против изграждането на фотоволтаична централа Кралица на Бургас 2017 Йовита Георгиева е сред звездните треньори в "Dancing Stars" Бизнесът в Бургас с нови отличия за успехи Затварят Летище Бургас за почти месец Ревматологията на „Бургасмед“ с безплатни прегледи от 12 до 16 февруари Бургас отново ще избира най- красива омъжена жена за 2024 г
Тагове
коронавирус бургас бургасбус
Коментари

Още от последните новини