Бургас вече е в Етап 3, ето какви мерки следват

Бургас вече е в Етап 3, ето какви мерки следват - E-Burgas.com

Пети регион, в който се намира област Бургас, вече е в Етап 3 на картата на епидемичната обстановка по региони, която се определя на база на броя на заетите интензивни легла. В същия регион влизат още съседните Ямбол, Сливен и Стара Загора.

Това означава, че предстои да бъдат въведени нови мерки, които са предварително уточнени за съответния етап. 

Присъствен учебен процес се осъществява за 50 % от паралелките с ученици от пети до 12 клас с въведена ежеседмична ротация.

Също така се въвеждат ограничения до 50% в капацитет/работна площ/брой лица в обектите и дейности, определени със заповед на министъра, със значение за общественото здраве, въвеждане на работно време до 22 часа, при спазване на подхода „Зелен сертификат“.

Задължително въвеждане на дистанционна форма на работа и наличие на зелен сертификат, очестяване графика за движение на транспортните средства от градския транспорт, при възможност и след анализ.

Етап 3 е предпоследния от общо четири. При Eтап 4 регионът ще бъде оцветен в лилаво на картата и това ще доведе до нови ограничения. Това обаче не се очаква да се случи поне през следващите пет дни. 

 

Коментари

Още от последните новини