Бургас прехвърля имоти на държавата заради Северния обход

Бургас прехвърля имоти на държавата заради Северния обход  - E-Burgas.com

Община Бургас ще прехвърли безвъзмездно на българската държава имоти по трасето на бъдещия Северен обход на града. Става дума за свръзката между км 230+ 700 на път І-9 „Сарафово-Бургас“ до км 493+550 на път І-6 „Ветрен – Бургас“. 

Прехвърлянето трябва да бъде гласувано на следващото заседание на Общински съвет - Бургас. 

В Община Бургас е постъпило искане от Агенция „Пътна инфраструктура“ (АПИ), за безвъзмездно прехвърляне на имоти и части от имоти, общинска собственост, засегнати от обекта.

С реализирането обходния път целият транзитен автомобилен поток, движещ се по двата основни пътя – І-6 „София-Бургас“ и І-9 „Бургас – Слънчев бряг“, ще се пренасочи извън града. 

Към момента, връзката между тези два пътя, по които има голямо тежкотоварно движение от пристанището, безмитната зона и летището на  както и от „Лукойл Нефтохим“ АД, се осъществява по основни улични артерии, по които се извършва движението на масовия градски транспорт, както и вътрешноградското движение между големите жилищни комплекси.

Изграждането на обходния път ще подобри функционирането и стандарта на транспортното обслужване в региона и ще повиши безопасността и сигурността на движението.

Свързани статии
Бургас прехвърли на държавата имотите по трасето на Северния обход Бойко Борисов: Ще направим голяма добрина за трафика в Бургас (видео)
Тагове
Северен обход
Коментари

Още от последните новини