Бургас прехвърля имоти на държавата заради Северния обход

Бургас прехвърля имоти на държавата заради Северния обход  - E-Burgas.com

Община Бургас ще прехвърли безвъзмездно на българската държава имоти по трасето на бъдещия Северен обход на града. Става дума за свръзката между км 230+ 700 на път І-9 „Сарафово-Бургас“ до км 493+550 на път І-6 „Ветрен – Бургас“. 

Прехвърлянето трябва да бъде гласувано на следващото заседание на Общински съвет - Бургас. 

В Община Бургас е постъпило искане от Агенция „Пътна инфраструктура“ (АПИ), за безвъзмездно прехвърляне на имоти и части от имоти, общинска собственост, засегнати от обекта.

С реализирането обходния път целият транзитен автомобилен поток, движещ се по двата основни пътя – І-6 „София-Бургас“ и І-9 „Бургас – Слънчев бряг“, ще се пренасочи извън града. 

Към момента, връзката между тези два пътя, по които има голямо тежкотоварно движение от пристанището, безмитната зона и летището на  както и от „Лукойл Нефтохим“ АД, се осъществява по основни улични артерии, по които се извършва движението на масовия градски транспорт, както и вътрешноградското движение между големите жилищни комплекси.

Изграждането на обходния път ще подобри функционирането и стандарта на транспортното обслужване в региона и ще повиши безопасността и сигурността на движението.

Свързани статии
Движението по Северния обход започва от понеделник Бойко в Бургас: Ако бяхме ние Северният обход щеше да е готов преди осем месеца (Видео) Приеха Северения обход на Айтос като обект с регионално значение Затварят едното платно от Ветрен следващата седмица заради Северния обход Борисов в Бургас: След 10 години около Северния обход ще има нови квартали Напредва изграждането на Северния обход на Бургас, вижте откъде ще минава трасето (снимки) Димитър Николов: Дойде време за изграждането на Северния обход и пълното извеждане на трафика извън града Отварят офертите за изграждането на Северния обход АПИ обяви още една поръчка за Северния обход на Бургас Бургас прехвърли на държавата имотите по трасето на Северния обход
Тагове
Северен обход
Коментари