Бургас подобрява условията в сферата на образованието

Бургас подобрява условията в сферата на образованието  - E-Burgas.com

В кабинета на кмета Димитър Николов бе подписан анекс към колективния трудов договор на работещите в системата на образованието. С него става факт поредно подобрение в условията на труд и заплащането в тази професия. Освен Димитър Николов, документа подписаха Надежда Радева-Иванова - председател на Общинската организация на Съюза на работодателите в системата на народната просвета в България, Константин Янков от името на Синдикат на българските учители към КНСБ - Бургас, Огнян Маринов от името на Регионален синдикат "Образование" към КТ "Подкрепа" - Бургас. В срещата участва и зам.-кметът по образование и здравеопазване Йорданка Ананиева.

Кметът за пореден път благодари на синдикатите и бургаското сдружение на директорите в образованието за ползотворното партньорство.

"Със съвместни усилия, откритост и много разговори успяхме миналата година без големи сътресения да разделим Немска и Английска гимназия, обитавали десетилетия една сграда, по начин, удовлетворяващ всички. В Бургас учителската професия става все по-търсена. Тече подмладяване, кандидатите за свободните места са много, голяма част са от други градове. Това е добре, защото конкуренцията повишава качеството. Има и полезна конкуренция между училищата в стремежа им да привлекат ученици, което дава възможност на добрите директори да демонстрират и развиват мениджърски качества", каза кметът Николов.

Синдикалистите отвърнаха със същото - благодарности за постоянния диалог, че винаги са приети и изслушани, че има прозрачност и надграждане в бургаските бюджети за образование.

В края на срещата Огнян Маринов връчи на кмета Николов благодарствена грамота за социално партньорство от името на синдикат "Образование" към КТ "Подкрепа".

В момента се изготвя рамката на бюджет 2021. Скоро тя ще бъде представена публично и в подробности. Годината няма да е лесна, но Община Бургас отново ще предложи нови проект в този ресор, защото всеки лев, инвестиран в образование днес, се изплаща стократно утре.

Свързани статии
Десет смели жени ще се борят за титлата Мисис Бургас 2024 г Претендентките за титлата Мисис Бургас 2024 г заблестяват в официалните рокли на модна къща „Тонена" Протест пред Съдебната палата Бургас против изграждането на фотоволтаична централа Кралица на Бургас 2017 Йовита Георгиева е сред звездните треньори в "Dancing Stars" Бизнесът в Бургас с нови отличия за успехи Затварят Летище Бургас за почти месец Ревматологията на „Бургасмед“ с безплатни прегледи от 12 до 16 февруари Бургас отново ще избира най- красива омъжена жена за 2024 г Бургазлийката Татяна Ламбова, носителка на титлата Мисис Бургас 2023 г грабна короната на международния конкурс за красота Mrs. Planet Първият Коледен бал с маски в Бургас!
Тагове
бургас образование
Коментари

Още от последните новини