Бургас подаде нови 30 проекта по програмата за достъпна среда

Бургас подаде нови 30 проекта по програмата за достъпна среда - E-Burgas.com

Миналата година Министерство на труда и социалната политика отвори за кандидатстване новата Национална програма за достъпна жилищна среда и лична мобилност. Тогава Бургас бе най-активният град и подготви най-много проекти със съдействието на общинската администрация. От входирани 30, одобрените бяха 28, а изпълнените 27, защото, за съжаление, един от кандидатите почина.

Тази година програмата е отворена отново, а Бургас пак е най-активен с нови 30 проекта. Те са на наши съграждани от 26 жилищни блока и 4 еднофамилни къщи. Подадените предложения са от жилищните комплекси "Изгрев", "Славейков", "Лазур", "Меден рудник", "Братя Миладинови", "Възраждане" и квартал "Ветрен".

Програмата дава възможност за осигуряване на достъпна среда както на хора, живеещи в панелни блокове в града, така и на такива, живеещи в къща на село или в кварталите. Община Бургас отново подпомогна кандидатите с изготвяне и финансиране на проектните им предложения, като 3 от неуспелите по време на миналогодишната сесия кандидати бяха подготвени успешно за участие тази година. 15 са кандидатите с новорегистрирани сдружения на собствениците с цел участие в програмата.

За добрата подготовка и значителния брой подадени проекти от нашия град, Община Бургас разчиташе отново както на съдействието на Съюза на инвалидите, местните социални центрове и активността на бургазлии, така и на добрата екипна работа, постигната при миналогодишната сесия.

Повече за Програмата, както и архив от 2019 година можете да откриете в официалната страница на МТСП.

 

Коментари

Още от последните новини