Бургас отново е първенец по най-много одобрени проекти

Бургас отново е първенец по най-много одобрени проекти - E-Burgas.com

Бургас за трета поредна година е на първо място в страната по одобрени проекти по националната програма за достъпна жилищна среда и лична мобилност към Министерството на труда и социалната политика. 12 от 13-те подадени от Бургас проекти са одобрени от общо 45 за цялата страна, което е ¼ от всички одобрени проектни предложения. През първите две кампании на програмата Бургас също беше най-активният град с най-голям брой одобрени проекти по програмата.

„Това е страхотна новина за Бургас, защото програмата дава възможност за изграждане на рампи, асансьори и подемни платформи в сградите, в които живеят нуждаещи се и трудноподвижни наши съграждани. Тези хора живеят както в блокове в града, така и в къщи на село или в кварталите. Това ще улесни придвижването на тези хора, а с това ще се подобри и социалният им живот“, сподели кметът Димитър Николов.

Одобрените проекти от Бургас тази година са в 9 жилищни блока в комплексите "Зорница" - 2, "Славейков" - 1, "Лазур" - 2, "Меден рудник" – 3 и "Братя Миладинови" – 1 и в 3 еднофамилни къщи в квартал "Ветрен", град Българово и село Драганово.

За осигуряване на достъпна среда Община Бургас отново подпомогна кандидатите с изготвяне и финансиране на проектните им предложения, като четири от неуспелите по време на миналогодишната сесия кандидати, бяха подготвени успешно за участие тази година. Три са кандидатите, които са с новорегистрирани сдружения на собствениците, за да могат също да участват в програмата.

За добрата подготовка и значителния брой подадени проекти от Бургас, местната администрация разчиташе отново както на съдействието на Съюза на инвалидите, местните социални центрове и активността на бургазлии, така и на добрата екипна работа, постигната при миналогодишните сесии.

Повече за Програмата, както и архив от 2019 г. и 2020 г. можете да откриете в официалната страница на МТСП: https://www.mlsp.government.bg/natsionalna-programa-za-dostpna-zhilishchna-sreda-i-lichna-mobilnost-1

Свързани статии
Унгарското посолство благодари на УМБАЛ-Бургас за сложен случай с чужденец Д-р Паздеров: Ситият на гладния не вярва, хората решиха да си карат лятото без ваксина Д-р Паздеров: Очаквам заболеваемостта в област Бургас да се покачи, но няма да стане за ден-два Рекордьор: УМБАЛ Бургас обучава над 90 бъдещи лекари, медицински сестри и рехабилитатори Зоопарк Бургас приютява четири пеликана, които не могат да оцелеят в природата Крафт бира ще се лее цял уикенд в Бургас Ковид погуби моряк от кораб на бургаското пристанище, 11 други са заразени Съобщение от община Бургас Студенти обсъдиха бъдещо партньорство с бургаския кмет Бургас отново ще бъде столица на джаза това лято
Тагове
бургас проекти
Коментари

Още от последните новини