Бургас отбелязва Европейския ден на безопасността по пътищата с нови инициативи за намаляване на пътните инциденти

Бургас отбелязва Европейския ден на безопасността по пътищата с нови инициативи за намаляване на пътните инциденти - E-Burgas.com

 

Бургас, 10 септември 2024 г. – В рамките на Европейския ден на безопасността по пътищата, Бургас стана сцена на редица мероприятия, насочени към повишаване на осведомеността за пътната безопасност и намаляване на броя на пътните инциденти. Организирани от местната власт в сътрудничество с полицията, неправителствени организации и училища, тези инициативи включваха образователни семинари, симулации на пътни произшествия и демонстрации на нови мерки за безопасност.

Основен акцент на събитието беше поставен върху превенцията на инциденти сред младите шофьори, които често са изложени на по-висок риск. Проведени бяха симулации на различни аварийни ситуации, за да се подготвят участниците за правилни реакции на пътя. Ученици от местни училища участваха в демонстрации, а доброволци раздаваха информационни материали, подчертаващи важността на вниманието и отговорното поведение зад волана.

"Безопасността на пътя е приоритет за нас," заяви кметът на Бургас, който присъства на събитието. "Трябва да продължим да работим заедно с общността и партньорите ни, за да направим нашите пътища по-сигурни за всички."

В допълнение, в града се предвижда поставянето на нови предупредителни знаци и подобряване на уличното осветление в опасни участъци, както и увеличаване на полицейските патрули по критични пътни артерии.

Коментари

Още от последните новини