Бургас е домакин на третата конференция Smartourism.bg

Бургас е домакин на третата конференция Smartourism.bg - E-Burgas.com

На 17 и 18 октомври 2019 в Експоцентър "Флора" - Бургас, ХВХ Консултинг, в партньорство с Асоциацията на училищата по ресторантьорство и хотелиерство, Националния борд по туризъм, Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация, Катедра "География на Туризма" и Стопански факултет на Софийски университет "Св. Климент Охридски", Архитектурния факултет и Строителния факултет на Университета по архитектура строителство и геодезия, Граждански институт и ProActivePersonnel организират ТРЕТА НАЦИОНАЛНА КОНФЕРЕНЦИЯ SMARTOURISM.BG.

КОНФЕРЕНЦИЯТА СЕ ПРОВЕЖДА ПОД ПАТРОНАЖА НА МИНИСТЕРСТВОТО НА ТУРИЗМА И В ПАРТНЬОРСТВО С ОБЩИНА БУРГАС.

"Отчитайки спецификата, креативността и значимостта на проекта, той би допринесъл за развитието на Интелигентния туризъм в България", изрази своята подкрепа министър Николина Ангелкова.

Конференцията е част от изследователски проект SMARTOURISM.BG, насочен към изследване на практиките и предизвикателства пред управлението нa знанието в туризма в България.

"2019 година за българския туризъм е годината на ЕСТИ. Със стартирането на единната система за туристическа информация за пръв път в България се създава надеждна информационна среда за добро управление на туризма - на фирмено, общинско, регионално и национално ниво. Бизнесът, изследователите и иноваторите очакват много скоро ЕСТИ да се превърне в генератор на отворени данни, което ще допринесе за развитието на интелигентния туризъм в България", сподели д-р Христо Христозов, ръководител на проекта SMARTOURISM.BG.

По време на конференцията ще бъдат представeни резултати от изследвания, дискутирани предизвикателства и добри практики в областта на интелигентното управление на човешките ресурси в туризма; иновативни и креативни модели и високи технологии в доброто управление на туризма; интелигентно управление на туристическите дестинации; интелигентна сигурност в туризма.

"Достъпността на туристическите услуги и туристическите обекти, транспорта и интернет представянето на българския туристически сектор са сред предизвикателствата в развитието на интелигентния туризъм в България", смята Диана Христозова, директор "Услуги по управление на информацията".

Участие в конференцията ще вземат представители на Министерство на туризма, Министерство на образованието и науката, община Бургас, община Созопол, общински предприятия по туризъм, центрове за професионално образование, браншови организации, професионални гимназии, частни предприятия и технологични фирми, хотелиери и ресторантьори, университети и неправителствени организации.

В рамките на конференцията за трета поредна година ще бъдат връчени ГОДИШНИТЕ НАГРАДИ SMARTOURISM.BG на церемония на 17 октомври.

Ще бъдат обявени резултатите от ХАКАТОНА SMARTOURISM.BG‘2019, в който участие взимат ученици от професионални гимназии по туризъм и математически гимназии в Бургас, Варна и Пловдив на 18 октомври.

Коментари

Още от последните новини