Бургас домакин на годишната конференция на докторантите по право

Бургас домакин на годишната конференция на докторантите по право  - E-Burgas.com

Институтът за държавата и правото при Българска академия на науките избра Бургас за домакин на деветата си годишна конференция, която стартира днес. Тя събра за първи път в града ни близо 40 млади учени, които представят своите актуални изследвания.

Участващите докторанти са с интереси във всички области на правната наука. Те са представители на водещите правни факултети в България. По време на форума, който се провежда в сградата на Колежа по туризъм в парк "Езеро", докторантите презентират изследванията си пред своите колеги и пред модераторите - изявени специалисти в дадената област, за да си сверят часовниците един с друг и със становищата на гостуващите учени.

Конференцията уважи с присъствието си Божидар Кънчев - секретар на Община Бургас, който предаде на участниците и следния поздрав от кмета Димитър Николов:

"Здравейте и добре дошли в Бургас!

Убеден съм, че много от вас през следващите години ще станат професори и конституционни съдии. За града ни е чест да приеме домакинството на годишната конференция на Института за държавата и правото при Българска академия на науките. Използвам повода да пожелая лично и честит юбилей - 150 години от основаването на БАН.

Тук сте се събрали младият научен елит на българското право. Бъдете честни и амбициозни. Не спирайте да се усъвършенствате. Юристите винаги са били неизменна част от елита на нашата нация. Почти всеки родител желае детето му да учи и практикува право. Това означава престиж, но и отговорност.

Законите са носещата конструкция на нашата държава. Аз вярвам, че с общи усилия през следващите години ще я направим още по-устойчива, за да може с повече от 13 века история зад гърба си да сме сигурни, че пред нас има поне още толкова.

Надявам се престоят ви в Бургас да е полезен, но и приятен. Ако решите да се върнете и следващата година, добре сте дошли и можете да разчитате на моето съдействие."

Коментари

Още от последните новини