БСУ ще приема кандидат-студенти за чужбина

БСУ ще приема кандидат-студенти за чужбина - E-Burgas.com

Във връзка с множество запитвания  от  родители и от кандидат-студенти за чужбина Бургаският свободен университет  предлага отличен съвместяващ вариант, осигуряващ социалната безопасност и сигурност на младите хора.

Кандидат-студентите, планирали да се обучават в чужбина, могат да кандидатстват сега в БСУ.   Във всеки един момент, когато се почувстват спокойни, социално стабилни  и сигурни, те ще имат възможност да продължат обучението си в чужбина. Всички придобити от тях образователни кредити за положени изпити по конкретна дисциплина  съгласно Европейската система за трансфер (ECTS)  ще бъдат валидирани от БСУ.

Студентските им  права  ще се пазят  и след прехвърляне  в чуждестранно висше училище. БСУ  ще признава в максимална степен придобитите  образователни кредити в чужбина. Така,  след завършване на обучението,  студентите в чужбина ще могат директно, или след обучение за допълване на необходимите образователни кредити, да получат диплома за висше образование и от БСУ.

Студентите с най-висок успех, записали се в редовна форма на обучение, ще получат  стипендия по новата  програма на Община Бургас "Успешни студенти", както и по проект „Студентски практики – фаза 2“ на Оперативна програма “НОИР“.

Бъдещите кандидат-студенти, които изберат целия курс на обучение в БСУ, ще имат възможност да се обучават за два семстъра в университет от Европейския съюз,  получавайки стипендия по програма Еразъм+.

Целият процес на подаване на документи за кандидатстване в БСУ е електронизиран и е описан тук https://www.bfu.bg/bg/priem-v-bsu/bakalavarski-programi/kak-da-kandidatstvam и може да се осъществи изцяло онлайн тук https://e-services.bfu.bg/online/ksk.php

Информация може да получите на [email protected]

Възможността е валидна за кандидат-студенти по същите или близки специалности в професионалните направления на БСУ, с които може да се запознаете тук https://www.bfu.bg/bg/priem-bakalavarski-programi .

Свързани статии
Еврокомисар Мария Габриел даде старт на инициатива в БСУ (Снимки) Бъдещи юристи от БСУ посетиха Районния съд 4 146 училища и детски градини чакат учебната година у нас Експерти от четири министерства се събраха на среща в Бургас Студенти от 40 държави на обучение в Университет „Проф. д-р Асен Златаров“ Ученици от Украйна посетиха университет "Проф. д-р Асен Златаров" Денков: Учебната година ще започне на 15 септември БСУ домакин на Генералната асамблея на най-големия проект за изследвания в Черно море Бъдещите юристи ще влизат в университет без приемен изпит Министър Николай Денков и кметът Димитър Николов откриха иновативен център в бургаско училище (Снимки)
Тагове
бсу университет образование
Коментари

Още от последните новини