БСП за България” откри предизборната си кампания в Руен

БСП за България” откри предизборната си кампания в Руен - E-Burgas.com

Социалистите бяха категорични, че следва да се направи ревизия на образователната реформа и промени в Закона за предучилищното и училищното образование

Коалиция „БСП за България” откри предизборната си кампания в Руен. На събитието присъстваха кандидатите за народни представители от 2-ри МИР Бургас инж. Петър Кънев, Николай Тишев, Тодор Байчев, Диана Гурева и Милена Куртова-Радева. Те запознаха присъстващите с платформата на коалицията за предстоящите парламентарни избори.

Наблегна се на темите за социална политика, образование и икономика. Социалистите посочиха, че трябва да се направи обвързване размера на минималната работна заплата с темпа на увеличение на средната работна заплата, а също така и обвързване на месечното парично обезщетение за отглеждане на дете от 1 до 2 години с размера на минималната работна заплата (пример: от 340 лв. на 460 лв. за 2017 г.). Освен това трябва да бъдат предприети първи стъпки към семейно подоходно облагане, да се приспадне до 50 лв. месечно от дължимия данък общ доход на работещите родители за дете. Пенсиите от своя страна трябва да се преизчислят и да се намали разликата между старите и новоотпуснатите пенсии.

Във връзка с образованието социалистите бяха категорични, че следва да се направи ревизия на образователната реформа и промени в Закона за предучилищното и училищното образование. Те заявиха, че е нужен нов закон за професионално образование – качествено обучение в реални условия, в производство, стаж и работа.

Относно икономиката кандидатите за народни представители коментираха, че трябва да има специално законодателство за предприятия с над 50 % държавно или общинско участие. Да се въведе професионално мениджърско управление на конкурсно начало, отчетност за постигане на пазарни цели и прозрачност в управлението. 

Коментари

Още от последните новини