Бойко Борисов: Асфалтът на АМ "Тракия" не се яде, но...

Бойко Борисов: Асфалтът на АМ

Премиерът преброил 15-20 чисто нови бензиностанции по магистралата

Отварянето на последната отсечка от АМ "Тракия" е допринесло до създаването на стотици работни места. Това заяви премиерът Бойко Борисов,  на конгреса на Европейските студенти демократи във Варна, предаде радио „Фокус“.

"Вчера открихме в Ямбол най-големият разпределителен център на „Лидъл“ за България. Като пътувах нататък си спомнях, само преди 2 години, какви критики отнасяхме за магистрала „Тракия“. Асфалтът не се е ядял, нямало бензиностанции. Вчера ги броих – 15-20 чисто нови има от двете страни с цели центрове вътре. И веднага – нови заводи, центрове, стотици работни места“, посочи премиерът. 

В момента „Хемус“ е най-важното нещо за Северна България и трябва да бъде направена.

„С въвеждането и на ТОЛ системата догодина, мисля, че финансирането е осигурено. Хубава ни е България, но точно по средата планината много трудно се преодолява. Нямаме избор“, посочи Борисов. Според него ще се положат всички усилия да бъдат свързани София и Варна. „България страда в момента, страда изключително много за работници. Преди няколко дни се срещнах с работодателските организации и всичките те изпитват изключителна нужда от кадри в сферата на туризма и обслужването, в металургичната промишленост“, коментира премиерът. 

Коментари

Още от последните новини