Борисов за новата община Обзор: Това е исторически момент и за града, и за страната

Борисов за новата община Обзор: Това е исторически момент и за града, и за страната - E-Burgas.com

„Съобразихме се с това, което гражданите на Обзор пожелаха – да бъде отделена тяхната община“, заяви на днешното правителствено заседание министър-председателят Бойко Борисов предаде "Нова".

Кметът на община Обзор Христо Янев благодари на Министерския съвет за бързото приемане на решението за административно-териториална промяна за отделяне на населени места от община Несебър, област Бургас, и създаване на нова община с административен център град Обзор, област Бургас, вследствие на проведен референдум, съобщиха от правителствената пресслужба.

„Това е исторически момент за Обзор и за нашата държава, защото от 20 години това е първият проведен референдум за създаването на нова община. Това е едно държавническо мислене на кабинета и на областния управител, които се съобразиха с желанието на хората да се отделят от най-богата община в България“, каза градоначалникът на Обзор Христо Янев. Той изтъкна своята благодарност към правителството за проведения референдум и изрази готовност да се справи с новите предизвикателства.

Коментари

Още от последните новини