Борисов: Такова чудовищно обедняване никога не е имало

Борисов: Такова чудовищно обедняване никога не е имало - E-Burgas.com

Ако се направи правителство с третия мандат, това ще бъде добре за партията, но ще бъде лошо за държавата. Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.  Борисов коментира икономическите данни и твърденията за рекорден растеж на индустриалното производство. Той подчерта, че не става дума за реален ръст, който да бъде от полза на бизнеса и гражданите, а за ръст на износа на оръжия заради войната на Русия срещу Украйна. Лидерът на ГЕРБ заяви, че в момента изнасяме продукция, произведена на ишлеме, с което се доближаваме до страните от Третия свят.

„Износът не се е дигнал заради износ на реалната икономика, а заради износа на бензин, жито и на оръжия. Инфлацията и горивата вдигат хляба, а не липсата на ДДС", каза Борисов.

Той цитира данните на БНБ, която влоши макроикономическата прогноза за 2022. „Прогнозата е ужасна. Аз три пъти вадя държавата от кризи - гръцка, миграционна, ковид. Но и ние имаме душа. Промяната ни нанесе повече щети, отколкото ковид кризата", подчерта Борисов.

След това се изказа лидерът на партията Бойко Борисов:

"Всичко, което добро се случва в Ямбол, е благодарение на нашето правителство. Болницата щеше да бъде този февруари готова. За партията е добре да направят правителство, но е лошо за държавата. Потвърди се, че войната за едни е лошо нещо, за едни от добро. България е от страната на тези, които носят ръст. След като и в Германия въглищните централи щяха да направят така, че да ползваме най-евтиния ток. Сега сме като в Африка. Кое ни пречеше да купим петрол и ние да си го произведем. Инфлация вдига хляба. Латвия вчера вкараха такъв закон, който предложих на ПП - да вкараме закон за диверсификация на газ. Те не искаха. Може ли да говорите за правова държава, когато на 13 юли връщате цена с 32% повече.

"Какво правиш с пазара? Вместо да привлечем инвеститорите, които бягат от Китай и Русия. Аз вадя два пъти България от криза", продължи Борисов.

Остри критики към КЕВР и състоянието на икономиката отправи лидерът на ГЕРБ. „Това не е регулационен орган. Те нямат прогноза за газа за август, тя е с 40% повече. Искат бързо да избягат, да върнат реториката отпреди 2 години, за да спасят партията", заяви той.

"Нито ковид кризата, нито миграцията ни нанесе толкова щети, колкото „промяната", твърди бившият премиер.

„Да видим ще ми пуснат ли 10 секунди по медиите. Защото чудовищната инфлация не е готина за ПП. Такова чудовищно обедняване няма!", заяви Борисов.

Свързани статии
Бойко Борисов: Народът избра 67%а проатлантически партии, предлагаме преговори с всички Бойко в Бургас: Ако бяхме ние Северният обход щеше да е готов преди осем месеца (Видео) Осъдиха Бойко Борисов да плати 5000 лева за клевета Борисов: Радев много ме обиди като ме сравни с Кирил Петков Борисов: Вече нямаме никакви амбиции да се вкарваме в каквото и да е управление Борисов сърдит: На този обран бостан няма да се връщам Борисов: Разкараха ме като панаирджийска мечка, треперих да не ми подхвърлят нещо Бойко Борисов е призован на разпит от прокуратурата Рашков: ГЕРБ имат информатори в МВР, материалите в прокуратурата за тях потъват 99 въпроса към Бойко Рашков на парламентарния контрол
Тагове
бойко
Коментари

Още от последните новини

Светът
Борисов: Такова чудовищно обедняване никога не е имало - E-Burgas.com

TikTock

Светът
Борисов: Такова чудовищно обедняване никога не е имало - E-Burgas.com

Африка