Борисов: По-добър премиер от мен няма

Борисов: По-добър премиер от мен няма - E-Burgas.com

Румъния не ни е виновна, премиерът на Холандия е прав - в момента границата е разграден двор. Животът го казва - над 75 000 мигранти има в Австрия. Канцлерът казва - откъде дойдоха? А знаете, че те като отидат в центровете там, казват откъде са минали. Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

Единственият изход от ситуацията според него е съставянето на редовно правителство.

"Ясно е, че партиите и лидерите са много възпалени, с изключение на нас. Ние рязко даваме назад и ще правим декларации срещу Холандия. Това е един от най-големите донори в Съюза, нормално е като дават парите на такива като нас, да искат ред законност и справедливост и да се пази външната граница", коментира лидерът на ГЕРБ.

Борисов е убеден, че правителство може да има с първия, втория и третия мандат, но "трябва воля и ясни правила".

"Премиер си имаме, мисля, че по-добър от мен няма. Такова правителство на малцинството надали е най-доброто за стабилност и разбирателство. Още не е узрял политическият ни елит. Вторият вариант е все пак да излъчим премиер, който да мине... Можещ, знаещ и гарантиращ, че ще ви изведе от кризата - това съм аз. Или друг премиер, който да им даде възможност да не се обвързват с нас така. Той да може да подпише един морален документ с другите партии, с който да излезе пред парламента и да минем зимата. Всичко останало е див популизъм", заяви Борисов.. 

Прогнозата му е, че ако не се състави правителство, последствията ще са непоправими.

"Нас ще ни откъснат като котва от Шенген и ще ни оставят като буфер за бежанците", добави лидерът на ГЕРБ.

Коментари

Още от последните новини