Борисов бил извикан за разпит заради заплаха за убийство на бизнесмен?

Борисов бил извикан за разпит заради заплаха за убийство на бизнесмен? - E-Burgas.com

Не само Бойко Борисов, но и бившият земеделски министър Мирослав Найденов е бил привикан на разпит в полицията, съобщи самият той в ефира на бТВ.

По-всяка вероятност Бойко Борисов е викан за това, което бях повикан и аз. Бях викан, за да направя едно уточнение, посочи той.

Мирослав Найденов избегна да коментира в детайли за какво е бил разпитван, защото е следствена тайна, но стана ясно, че са му снемани показания във връзка със „заплаха за убийство на бизнесмен“.

Според Найденов ситуацията е абсурдна, защото такъв сигнал от бизнесмен няма, а има сигнал от трето лице, което  е чуло, че някой е заплашван. По думите на бившия земеделски министър подалият сигнал е бивш служител на земеделското министерство, шеф на изпълнителна агенция, който той е уволнил и това е някакъв вид отмъщение.

Впоследствие Найденов разказа, че отново е бил викан по нов сигнал за същия случай, но той бил подаден от издирван от „Интерпол” през Интернет, така че не се знае дали зад този сигнал е стои това лице, което се предполага, а ако е той, според бившия земеделски министър, е чудно, че не помогнат за задържането му, предвид че има заповед за това.

Според Найденов „абсурд е Бойко Борисов да го извика в премиерския кабинет и да го заплаши с убийство“, още повече че от „записите му става ясно, че той не познава този човек“. От думите на Найденов стана ясно, че говори за бившия директор на Държавен фонд "Земеделие" Светослав Симеонов.

Бившият земеделски министър смята, че раздухването на този стар случай, който е от 2009 г., е абсурдно и е провокирано политически във връзка с изборите.

По думите на Найденов той също е бил натопен в този казус, за да бъде дискредитиран, от бивш партиец в ГЕРБ, който "след това също е напуснал и е създал своя партия".

Свързани статии
Кои са най-богатите политици у нас? Ще се срещнат ли очи в очи Доган и Бойко Рашков по казуса "Росенец"? Борисов в Бургас: След 10 години около Северния обход ще има нови квартали Бойко Рашков: Оградата на границата изобщо не е поддържана Без изненада: ГЕРБ обяви, че няма да подкрепи ИТН Продължава изслушването на Рашков, този път и Кацаров Хаджигенов ще иска изслушване на Рашков и Стоилов за Гешев веднага след клетвата Играта продължава: ГЕРБ с мигновена контраатака срещу хода на Слави Борисов след разпита: Давах сведения за сигнали от 2009 година, че някой нещо чул, че някой ще го го ям Борисов се явява на разпит в МВР, ще бъде ли задържан?
Тагове
Бойко Борисов Мирослав Найденов Бойко Рашков
Коментари

Още от последните новини