Божо Кравата остава на топло за ЧНГ

Божо Кравата остава на топло за ЧНГ - E-Burgas.com

33-годишният Божидар Кузманов, който след стрелбата в Слънчев бряг на 8 юни, се смята за враг №1 на несебърлията Митьо Очите, няма да посрещне 2017 г. у дома. Въпреки че на 21 декември спецсъдът замени мярката „задържане под стража” на Кузманов с домашен арест, днес апелативната инстанция не я потвърди, а отложи делото за 10 януари. Дотогава трябва да бъде извършена съдебно-медицинска експертиза, която да установи какво е състоянието на прочутия арестант и дали той може да се лекува зад решетките. Кузманов страдал от тежка форма на дископатия. Заради проблеми с гръбначния стълб няколко пъти са му поставяни инжекции и след задържането му.

Това е и едно от основанията преди седмица магистратите да променят мярката му. 33-годишният Божидар бе привлечен като обвиняем 20 дни след кървавия инцидент ресторант "4You" в Слънчев бряг, при който Митьо Очите бе опасно ранен, а гардът му Александър Алексиев - убит. Обвинените за убийството и опита за убийство са част от престъпната група на Кравата, според прокуратурата. Обвинения бяха повдигнати на 10 мъже. Повечето изкараха по месец два в ареста, след което мерките им бяха заменяни с по-леки.

В момента със "задържае под стража" са единствено Кузманов, Тодор Славов - обвине за убийството на гарда Сашо и Георги Иванчев, за който има доказателства, че е стрелял по Очите. Божидар бе дълго време в неизвестност, но на 19 октомври изненадващо се предаде сам във Велико Търново. Оттогава е зад решетките.

Източник: 24chasa.bg

Коментари

Още от последните новини