БЛС с горещи телефони в помощ на медици

БЛС с горещи телефони в помощ на медици - E-Burgas.com

Български лекарски съюз разкри телефон за въпроси и сигнали, свързани с липса или недостиг на лични предпазни средства сред лекарите и специалистите по здравни грижи във връзка с обявеното извънредно положение в страната заради COVID-19, съобщиха от Съюза.

Медиците могат се свържат с БЛС на телефонен номер 02/ 9 07 07 08. Причината БЛС да открие тази телефонна линия са зачестилите сигнали до съсловната организация за недостиг на лични предпазни средства от лекари и специалисти по здравни грижи, предаде БГНЕС.

На телефон 02/ 9 07 07 07 могат да бъдат подавани сигнали за упражнена агресия над лекари и специалисти по здравни грижи. Те ще бъдат незабавно предавани до Главния прокурор, съгласно подписаното на 14.01.2020 г. споразумение между БЛС, МЗ и Прокуратура на Република България.

Обажданията и на двете телефонни линии ще се приемат в работни дни между 09:00 и 17 ч. През останалото време сигналите ще бъдат записвани на гласова поща и обработвани в рамките на обявеното работно време. 

Свързани статии
100 Центъра за спешна помощ получиха нови компютри Кметът Димитър Николов: Ситуацията с медиците в Бургас е критична, търсете Спешна помощ само ако наистина се налага! 64 лекари и над 60 сестри от Бургас са под карантина или с ковид Общопрактикуващи лекари: Коронавирусът не е основание за назначаване на антибиотици Тревожен става броя на заразените медици в Ямбол Допълнителни 80 млн. лева за "бойците" на първа линия срещу ковид Отново проверяват случай на отказана помощ - този път на дете със среднощен задух Остър недостиг на медицински сестри, бягат заради условията на работа Костадин Ангелов: Медиците на първа линия имат нужда от помощ! Медицински преподаватели от Израел ще преподават на бургаски студенти
Тагове
горещи телефони медици БЛС
Коментари

Още от последните новини