БЛС с горещи телефони в помощ на медици

БЛС с горещи телефони в помощ на медици - E-Burgas.com

Български лекарски съюз разкри телефон за въпроси и сигнали, свързани с липса или недостиг на лични предпазни средства сред лекарите и специалистите по здравни грижи във връзка с обявеното извънредно положение в страната заради COVID-19, съобщиха от Съюза.

Медиците могат се свържат с БЛС на телефонен номер 02/ 9 07 07 08. Причината БЛС да открие тази телефонна линия са зачестилите сигнали до съсловната организация за недостиг на лични предпазни средства от лекари и специалисти по здравни грижи, предаде БГНЕС.

На телефон 02/ 9 07 07 07 могат да бъдат подавани сигнали за упражнена агресия над лекари и специалисти по здравни грижи. Те ще бъдат незабавно предавани до Главния прокурор, съгласно подписаното на 14.01.2020 г. споразумение между БЛС, МЗ и Прокуратура на Република България.

Обажданията и на двете телефонни линии ще се приемат в работни дни между 09:00 и 17 ч. През останалото време сигналите ще бъдат записвани на гласова поща и обработвани в рамките на обявеното работно време. 

Свързани статии
Дефицит на медицински сестри в почти всяко отделение в УМБАЛ-Бургас Кметът с поздрав към бургаските медици: Ще продължим да надграждаме сферата на здравеопазването Отличиха най-добрите бургаски лекари (Снимки) УМБАЛ-Бургас определи протеста на медиците като политически Недостиг на медицински сестри у нас Николов вдигна заплатите на медиците в общинксото здравеопазване Медици от спешна помощ в няколко града излизат на протест Рекордьор: УМБАЛ Бургас обучава над 90 бъдещи лекари, медицински сестри и рехабилитатори Изтъкнат лекар, учен и изследовател идва в Медицинския факултет Проверки в Бургас защо прокуратурата отказала да разследва агресия над медици
Тагове
горещи телефони медици БЛС
Коментари

Още от последните новини