БЛС с горещи телефони в помощ на медици

БЛС с горещи телефони в помощ на медици - E-Burgas.com

Български лекарски съюз разкри телефон за въпроси и сигнали, свързани с липса или недостиг на лични предпазни средства сред лекарите и специалистите по здравни грижи във връзка с обявеното извънредно положение в страната заради COVID-19, съобщиха от Съюза.

Медиците могат се свържат с БЛС на телефонен номер 02/ 9 07 07 08. Причината БЛС да открие тази телефонна линия са зачестилите сигнали до съсловната организация за недостиг на лични предпазни средства от лекари и специалисти по здравни грижи, предаде БГНЕС.

На телефон 02/ 9 07 07 07 могат да бъдат подавани сигнали за упражнена агресия над лекари и специалисти по здравни грижи. Те ще бъдат незабавно предавани до Главния прокурор, съгласно подписаното на 14.01.2020 г. споразумение между БЛС, МЗ и Прокуратура на Република България.

Обажданията и на двете телефонни линии ще се приемат в работни дни между 09:00 и 17 ч. През останалото време сигналите ще бъдат записвани на гласова поща и обработвани в рамките на обявеното работно време. 

Свързани статии
Близо 300 мераклии желаят да учат медицина в Бургас Дупка от недостиг на 30 хиляди мед сестри зее в здравната ни система Бургаски медици излизат на протест: Не са им изплатили обещаните пари за борба с коронавируса Медицински сестри от детските градини в Бургас подсилват екипите в болницата ГДБОП разкри фиктивни сайтове за медицинко оборудване за коронавирус Бургаски спортисти и музиканти зарадваха медиците с козунаци (Снимки) Медиците минават с приоритет през КПП-тата Червеният кръст набира студенти по медицина за борба с коронавируса Стартира кампания за набиране на средства "За героите в бяло" Извънредно! Затварят областните градове, пътуваме с декларация от работодател
Тагове
горещи телефони медици БЛС
Коментари

Още от последните новини