Близо 200 хиляди българи празнуват имен ден на Голяма Богородица

Близо 200 хиляди българи празнуват имен ден на Голяма Богородица - E-Burgas.com

Днес православната църква празнува Успението на Св. Богородица, наричан още Голяма Богородица.

Празникът е сред най-почитаните, защото Божията майка се смята за най-голямата застъпница за хората пред Бога.

Имен ден имат над 198 хил. българи.

Празникът е прослава на чудния начин, по който Божията майка завършва земния си живот. Врачанският митрополит Григорий казва:

“Блажено заспива, за да бъде възкресена и взета с тяло на небесата. За да застане пред Божия престол и да продължи своята мисия като майка на целия човешки род. Да моли Господ Исус Христос за всички човеци, да помага на вярващи и невярващи, на праведници и на грешници. На всички тези, които я обичат, почитат и призовават закрилница пред Бога“.

Именно за това Голяма Богородица е сред най-почитаните празници.

“Това е ден на надежда, защото за всичко можем да й се помолим – и за здраве, и за успехи, и за детерождение, и за запазване на децата, за защита от болести, от всякакви беди“, казват вярващи.

Свързани статии
"Меден рудник" празнува 100-годишен юбилей Очаква се засилен трафик в цялата страна Честваме 143 години от Шипченската епопея Несебър отблеязва своя празник, кметът поздрави съгржданите си Кметът Тихомир Янакиев поздрави съгражданите си за празника на Созопол Почитаме Светите равноапостоли Константин и Елена Онлайн дискотека за празника на Поморие Днес е петият ден от светлата седмица Кметът поздрави бургаските юристи в Деня на Българската Конституция Празнуваме Цветница, но без върбови клонки в църквите
Тагове
бофородица празник именици имен ден
Коментари

Още от последните новини