Близнаците Братоеви вече са трима, Ники Николов им стана брат

Близнаците Братоеви вече са трима, Ники Николов им стана брат - E-Burgas.com

„За Георги Петров вие тепърва ще чувате, успехите на Нефтохимим не са дело на трима човека“, убедени са звездите

Близнаците Георги и Валентин Братоеви, които са основна част в двигателя на машината Нефтохимик, вече станаха трима. Те смятат за свои брат съотборника им Николай Николов, с когото вече толкова добре се познават от многобройните им мачове заедно, че знаят действията си наизуст. Така се пошегуваха тримата веднага след важната и ценна победа над Монтана във финала за Суперлигата в мъжкия ни волейбол.

В сериозния им вече анализ на мача вчера тримата едновременно споделиха, че нещата във втория мач вече се получили както трябва и Нефтохимик си е взел своето.

„Комбинациите между тримата братя се получаваха днес (б.р. вчера). Ние с Валентин цял живот играем заедно и никога не сме имали проблем в това, ако аз не забивам хубаво той вдига добре. Като цяло бяхме в по-добро състояние отколкото първия мач, когато имахме проблеми поради технически причини – аз не съм тренирал 8 дни от предния мач, Жани Желязков също разтегна мускул на корема и поради различни спънки нямахме кондиция като цяло“, сподели Георги Братоев.

„Успяхме да разгадаем играта на Монтана в тайбрека, но това ние го предизвикахме, за да се случи. Виждате че, когато се стигне до важни моменти, както днес (б.р. вчера), като изиграхме един мач вече в тази зала, която е доста неудобна, вече опипахме терена и нещата стояха по по-различен начин“, смята Ники Николов. Той запази скромност относно двата домакински мача, които предстоят в Бургас от продължаващата серия и не пожела да прогнозира фаворити ли са бургазлии вече за титлата.  

Опитните волейболисти похвалиха и таланта на младия Георги Петров, който вчера изигра важна роля за победата на бургазлии, особено в тайбрека. „Значи, вие за Георги Петров, тепърва много ще чувате. Това момче има изключителен талант. Жоро със сигурност ще е от момчетата, за които ще споменава много често, предполагам в Нефотохимик, защото той е собственост на отбора. Когато имаше проблем Мартин Пенев влезе и си свърши работата като капитан, така че всички сме взаимозаменяеми. Между мен и Мартин комбинациите не се получават, на него това сигурно му тежи, но аз в по-голяма степен грешката намирам в себе си. Така че Мартин е истински капитан на този отбор и го държи стабилен, както на посрещане, така и като мотивация. Всички са важни“, обясни Георги.

Брат му Валентин също изрази интересно мнение по този въпрос. „С нашето идване тук балонът се наду изкуствено. Били сме звездният отбор на Нефтохимик, а всъщност звездният отбор е създаден от трима-четирима новодошли и още осем души, които са си част от него. Така че не печелим ние тримата, а всички. Отборът прави победите. Първият мач, когато загубихме, загубихме най-вече заради мен и брат ми. Това бе резонна загуба, когато ние играем слабо не оставаме ненаказани, защото отборът на Монтана е добър отбор“, коментира близнакът.

Те, а и целият отбор на Нефтохимик канят бургазлии да напълнят зала „Младост“ в събота и да създадат атмосфера идентична на тази от мачовете с ЦСКА, когато не оставиха никакви шансове на „армейците“ в полуфиналите. Ако това се повтори в събота и в понеделник, то Нефтохимик ще триумфира като шампион пред собствена публика.  

Коментари

Още от последните новини