Бивш следовател: Поведението на шофьора е било неадекватно

Бивш следовател: Поведението на шофьора е било неадекватно - E-Burgas.com
Снимка БГНЕС

Ясно личи, че поведението на шофьора на автобуса е неадекватно - той се удря в мантинелата, минава в ляво, в дясно по пътното платно, което ни говори, че нещо се е случило в този момент. Това коментира по БНТ бившият следовател в Националната следствена служба Георги Илиев след тежката автобусна катастрофа на АМ "Струма", при която вчера загинаха 45 души.

Главната задача на разследващите е да се установи дали пожарът е възникнал преди или след удара в мантинелата и какво е горяло толкова много, смята Илиев.

Защото аз оставам с впечатлението, че този пожар е бил много кратък и с много висока температура. За да има взрив, означава, че има натрупване на пари от летливо горящо вещество в самия автобус, обясни експертът.

Според него, разследването ще отнеме доста време - поне 6 месец, причината за инцидента ще бъде установена малко по-рано, а виновниците по-късно.

Разследването задължително да се води от разследващи органи от нашата страна, но по закон РСМ е в правото си да води паралелно разследване, допълни бившият следовател.

Свързани статии
Комитова: Има странни обстоятелства в катастрофата на АМ "Струма"Възстановиха движението по АМ "Струма"САБ: Пътната маркировка и осветлението са проблем в цялата странаУстановяват дали автобуса се е запалил преди или след удара в мантинелата57-годишен мъж получи инсулт докато шофира край ТънковоУтре е Ден на национален траур в БългарияБлизки на пътниците от автобуса още не знаят живи ли са роднините имЕксперти: Този участък от АМ "Струма" е в безобразно състояниеМасова проверка на автобуси на "Капитан-Андреево" Катастрофа на пътя между Бургас и Сарафово прати шофьор на микробус в болница
Тагове
катастрофа автобус
Коментари

Още от последните новини