Бивш общински съветник: Свлачището при "Алепу" е умишлено създадено

Бивш общински съветник: Свлачището при
Снимки: DronBurgas

Разрешение за строеж в защитената местност "Алепу" инвеститорите получават през 2018 година от тогавашния главен архитект на община Созопол. Интересното обаче е, че този терен, който попада в две защитени зони, е бил общински. Как така се озовава в ръцете на частни лица?

"Предложиха се едни документи, даде се една обосновка, че земята е много износена и беше подложено на гласуване да се откажем първо да закупим основния пакет в дружеството. Това отказване беше поради изтичане на срока на предложението". заяви бившият общински съветник Христо Бардуков заяви пред камерата на БНТ.

По думите му, освен порочната сделка с износената земя, са продадени апартаменти, които са били обявени на търг.

"Общината отново беше вкарана в едно дружество. Отново "Главболгарстрой" участваше. Докато "Главболгарстрой" на 1000 евро кв.м, ние за 600 лв. проведохме търгове и продадохме няколко апартамента", разказа Бардуков.

Той не отрече, че пари са предлагани на общинските съветници от представители на инвеститора. Неговото решение да гласува "против" е обусловено от факта, че за него важна винаги е била каузата на Созопол.

До момента коментар от фирмата инвеститор не е получен.

Бардуков подчерта, че в "Алепу" няма 1% свлачище, "говорим за умишлено създадено свлачище".

Коментари

Още от последните новини