Безплатна шофьорска книжка и стипендия в Гимназията по транспорт

Безплатна шофьорска книжка и стипендия в Гимназията по транспорт - E-Burgas.com

„При нас ще получите още модерна база, практика във фирми и гарантирана професия с високо заплащане“, обещават от ръководството на училището

Всички ученици на Професионалната гимназия по транспорт в Бургас ще получават стипендия по време на своето обучение. Това ще помогне значително на младежите и едновременно с това ще облекчи родителите, докато децата им учат в гимназията.

Учениците, които са приети за обучение в VIII клас в гимназията имат право на стипендия, тъй като в тези професии има недостиг на специалисти на пазара на труда. Това е лесно обяснимо с бързото развитие на автомобилостроенето, а оттам и усиленото търсене на добре подготвени кадри за работа във фирмите. Освен това, ученик, който получава стипендия и едновременно е класиран за стипендия за успех, ще има право да получи и половината от размера на стипендията за образователни резултати.

Това ще разшири броя на учениците, получаващи стипендии след завършено основно образование и ще допринесе за укрепване на връзката между професионалното образование и изискванията на пазара на труда.

Друг голям бонус, който получават всички ученици, завършващи училището, е безплатна шофьорска книжка. Така завършилите успешно пълния курс на обучение ще получават освен, свидетелство за професионална квалификация и свидетелство за управление на МПС, категория „В“, както и възможност за придобиване на „С“ категория. Това предимство пред други учебни заведения не е за пренебрегване, предвид постоянно поскъпващите цени и завишените изисквания на шофьорските курсове.

Плюс е също така, страхотната възможност, която се дава на възпитаниците на транспортната гимназия, записани в новата специалност „Електрически превозни средства“, да научат перфектно английски език, без да плащат допълнително за скъпи езикови курсове.

Коментари

Още от последните новини