Бездомните кучета все още са проблем в кварталите на Бургас

Бездомните кучета все още са проблем в кварталите на Бургас - E-Burgas.com

Жителите на Рудник твърдят, че се увеличават случаите на хора, които са били изплашени или нападнати

От проблеми с бездомни кучета се оплакват жителите на бургаския квартал "Рудник". 

За неприятната ситуация алармира общинският съветник от БСП Живко Господинов, с когото са се свързани бургаски граждани, които живеят в квартала или имат къщи там. 

По думите им проблемът с бездомните кучета се задълбочава, като се увеличават случаите на хора, които са били изплашени или нападнати от безстопанствените животни. Живко Господинов е входирал питане в Общински съвет - Бургас, в което настоява да научи какви мерки ще предприеме община Бургас за справянето с този проблем.

В момента бездомните животни на територията на общината обикновено се извозват към общинския приют до "Пода". През 2019 година са били заловени 379 животни, като на 148 от тях е бил намерен дом. Съгласно Програмата и разпоредбите на ЗЗЖ, безстопанствените кучета се залавят от екипа на Приюта, обезпаразитяват се, ваксинират се срещу бяс, кастрират се, маркират се и след необходимия възстановителен период се връщат по местата, от които за заловени

Всяка година от общинския бюджет се отделят финансови средства за изпълнението й и за функционирането на Приюта, като средствата се разходват по реда на Системата за финансово управление и контрол.

 

 

Коментари

Още от последните новини