Бегликташ – акцент в рекламната кампания на Министерството на туризма за 2020 година

Бегликташ – акцент в рекламната кампания на Министерството на туризма за 2020 година - E-Burgas.com

Министерство на туризма избра Бегликташ за основен акцент на изложението „Ваканция и СПА Експо". Впечатляващото пано представя тракийското светилище по атрактивен начин и предизвиква безспорен интерес сред посетителите на изложението от цял свят.

Изборът на Министерството на туризма да заложи на Бегликташ като лице на българските туристически дестинации не е случаен. Уникалната структура и мистерията, която витае около светилището, наричано „Българският Стоунхендж", го правят един от най-предпочитаните обекти в туристическите маршрути. Интересът към древното тракийско светилище непрестанно расте, след като Община Приморско полага особени грижи да го популяризира не само като историческа и географска забележителност, но и като място за стойностни културни събития. След огромния успех на спектакъла на бургаската опера сред естествения декор на Бегликташ през миналото лято Общината ще продължи да развива възможностите за съчетание на история, мистика и изкуство.

През август 2020 година ще бъде осъществен проектът БЕГЛИКТАШ OPERA OPEN, включващ спектаклите „Норма" от Винченцо Белини и „Набуко" и „Трубадур" от Джузепе Верди. В тази насока ще бъде отделено специално внимание и на инфраструктурата. Очакванията са през лято`2020 посещаемостта на светилището да се увеличи значително. 

Коментари

Още от последните новини