Отварят басейните и тенис кортовете в Бургас в четвъртък

Отварят басейните и тенис кортовете в Бургас в четвъртък - E-Burgas.com

Общинските басейни в комплекс "Меден рудник", плувен комплекс "Парк Арена ОЗК" и в ППМГ "Акад. Никола Обрешков" ще отворят врати в четвъртък. Това разпореди кметът Димитър Николов на сутрешната оперативка на Община Бургас.

Служителите на ОП "Спортни имоти" трябва да извършат всички дейности за нормалното функциониране на съоръженията, описани в последната заповед на министъра на здравеопазването.

Вече са включени инсталациите за подгряване на водата, която трябва да достигне 26-27 градуса. Във всички общински басейни ще бъдат осигурени коридори за ползване както от спортните клубове, така и от гражданите.

В момента се изготвя график и разпределение на басейните за почасовото им използване за тренировъчен процес и подготовка от плувните клубове в града.

От днес започва подготовка и за отваряне на тенис кортовете. 10-те корта в парк "Езеро" ще бъдат отворени за граждани от сряда за граждани и спортни клубове, за което ще бъде направен график. Трите корта в спортен комплекс "Изгрев" ще бъдат на разположение само на спортни клубове.

Лекоатлетическата писта в спортен комплекс "Славейков" ще бъде отворена за свободно ползване от всички желаещи, както и тенис корта в плувен комплекс "Парк Арена ОЗК".

Залите в спортните комплекси ще останат затворени.

 

Заповед на министъра на здравеопазването, с която допуска посещенията на търговски площи на открито (градини, тераси и др.) на ресторанти, заведения за бързо обслужване, питейни заведения и кафе сладкарници, при спазване на следните противоепидемични мерки:

Допускат се и посещенията на самостоятелни плувни комплекси и басейни, без да се разрешава функционирането на прилежащите към тях търговски обекти, при спазването на следните противоепидемични мерки:

а) провеждане на задължителен филтър на входа, като на всички посетители се измерва телесната температура. Не се допускат лица с повишена телесна температура;

б) осигуряване на условия за спазване на дистанция от 2,5 метра между чакащите да влязат;

в) обработката и дезинфекцията на водата в плувния басейн да се извършва по начин, осигуряващ поддържането на остатъчен свободен хлор във водата 0.4-0.5 мг/л;

г) тоалетните, съблекалните, съдовете за отпадъци, общите части, уредите, помещенията и другите съоръжения да се почистват и дезинфекцират най-малко на всеки един час;

д) осигуряване на диспенсери с дезинфектант, течен сапун и еднократни кърпи за ползване от посетителите;

е) ползване от персонала на защитни маски за лице и ръкавици;

ж) дезинфекциране след всеки посетител на използваните принадлежности (чадъри, шезлонги, столове, гардероби и др.);

з) създаване на организация за недопускане струпване на много хора едновременно в общите помещения (съблекални и тоалетни);

и) разстоянието между шезлонгите на два чадъра в площите на открито около басейните да бъде най-малко 4 метра, а когато единият чадър се ползва от повече от двама члена на едно семейство, минимум  8 метра; един чадър да се ползва от не повече от две лица или членовете на едно семейство;

к)  недопускане работата на водни атракциони, включително и такива за деца.

 

Свързани статии
Тагове
басейни тенис кортове
Коментари

Още от последните новини