Банево и Ветрен все още са в капана на водния проект

Банево и Ветрен все още са в капана на водния проект - E-Burgas.com

Улиците в кварталите „Банево” и „Ветрен” все още приличат като след бомбардировки. Както знаете там от години се изгражда Интегрирания воден цикъл, годините на жителите там им се налага да прескачат препятствия, да газят кал и да съжителстват с тежкотоварни машини.

Все още в „Банево” техниката стои. От община Бургас съобщиха, че това е защото скалата, която се е показал при изкопните работи била тежка и се работило по-бавно там.

„След изграждане на такъв голям воден цикъл има доста компрометирани настилки и те не са само  в участъците , в които реално ни възстановяват средствата  по Оперативните програми, винаги се налага да  дофинансираме. „-каза за е-Бургас  заместник-кметът по строителството Чанка Корласка. Тя подчерта, че при актуализацията на бюджета ще поиска да се отпуснат пари за оправяне на настилката на улиците и тротоарите. Но ако не се приеме от Общинския съвет, възстановяването ще стане през следващата финансова година.

 Проектът за Интегриран воден цикъл в кварталите „Минерални бани-Ветрен- Банево” се изпълнява по ОП „Околна среда”2007-2013 година. Той срещна много трудности и забавяне в изпълнението. 

Коментари