България осъмна под снежна покривка, има затворени пътища и села без ток

България осъмна под снежна покривка, има затворени пътища и села без ток - E-Burgas.com
Снимка: Архив

Под дебела снежна покривка осъмна почти цяла България тази сутрин. Натрупалият сняг затвори пътища и остави без ток села в страната. Затруднено е придвижването по пътя Варна-Добрич. Няма затворени пътища, но по високите части са хлъзгави. Заради силния вятър има счупени клони на дървета.

Затворени пътища има и в Русенско. Снежната покривка е повече от 20 см.

Жълт код за сняг и вятър е обявен в 12 области, включително и област Бургас.  Прогнозата е за снеговалеж и силен предимно северен вятър, както и виелици. След обяд явленията ще отслабват.

Затруднено е придвижването по пътя Варна-Добрич. Няма затворени пътища, но по високите части са хлъзгави. Заради силния вятър има счупени клони на дървета. Затворени пътища има и в Русенско. Снежната покривка е повече от 20 см. Блокаж на проходите между Северна и Южна България. Затворени са проходите на Републиката, Шипка и Троян-Кърнаре. 

Десетки тежкотоварни камиони закъсаха. За камиони над 12 тона е затворен Котленският проход, АМ "Хемус" и в двете посоки за област София. Усложнена е ситуацията в Старозагорска област. 20 сигнала за бедстващи хора са подадени на тел. 112. Няколко населени места са без ток.

Затворен е и пътят Мъглиж - Гурково, както и подбалканския път София -Бургас в района на село Дунавци. Движението е забранено и в участъка град Крън - град Шипка. За движение е затворен и пътят Шейново - Казанлък, където има снежни преспи.

Влак за София е закъсал между Тулово и Черганово заради спиране на тока. Локомотивът престоя 4 часа на релсите, след което напрежението беше възстановено.

Работата на пътно поддържащите фирми е затруднена заради силния вятър. Поискана е помощ от армията, предаде БГНЕС. 

 

Коментари

Още от последните новини